“Πρεσβευτής” ξένων επενδύσεων ο Prem Watsa στην Αθήνα

233

Της Νένας Μαλλιάρα 

Ως “πρεσβευτής” για επενδύσεις και κορυφαίος ξένος επενδυτής στην Ελλάδα, πραγματοποιεί την δεύτερη επίσκεψή του στην Αθήνα, μετά τον περασμένο Ιούλιο και την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης, ο επικεφαλής του ομίλου Fairfax, Prem Watsa.  

Ο Καναδός μεγαλοεπενδυτής με την πλειοψηφική συμμετοχή στη Eurobank και στη Eurolife, τη συμμετοχή στην εταιρία Μυτιληναίος και την ιδιοκτησία του Praktiker Hellas, ο οποίος έχει υποστηρίξει σθεναρά τις προοπτικές της ελληνικής Οικονομίας  από το 2012, όταν πραγματοποίησε την πρώτη ελληνική του επένδυση στην Grivalia, έφτασε χθες στην Αθήνα και σήμερα πραγματοποιεί σημαίνουσες επαφές.  Εκτός από τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Watsa θα συμμετέχει επίσης σε συνάντηση  με τον Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Ελληνικών Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων ΣΕΒ, κ. Φέσσα και τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ ( Ελληνική Συνομοσπονδία Τουριστικών Επιχειρήσεων) κ. Ρέτσο.

Στόχος των συναντήσεων είναι να διαμορφωθεί μια ευρεία εικόνα των ευκαιριών που υπάρχουν στην Ελλάδα. Καθώς τα πράγματα ομαλοποιούνται και η Ελλάδα ξαναμπαίνει στο ραντάρ των επενδυτών, πολλοί ενδιαφερόμενοι κυρίως από Βόρεια Αμερική, μπορούν δυνητικά να “ακολουθήσουν” τον Prem Watsa σε επενδυτικές επιλογές. Ο ίδιος εμφανίζεται πρόθυμος να αναλάβει αυτόν τον ρόλο. Έχει ένα εκτεταμένο δίκτυο επαφών στην επενδυτική κοινότητα τόσο στον Καναδά όσο και στις ΗΠΑ και μπορεί να εισαγάγει ελληνικές επενδύσεις αξίας στους πολλούς ενδιαφερόμενους.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι πιθανό σε επόμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο Prem Watsa να φέρει μαζί του ομάδα επενδυτών που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Watsa θα ενημερωθεί για τις επιδόσεις της Eurolife και της Eurobank, ειδικά για τη συμφωνία της τελευταίας σχετικά με τη διαχείριση του χρηματοδοτικού σχεδίου (πώληση χαρτοφυλακίου Cairo και εταιρίας διαχείρισης απαιτήσεων FPS), καθώς και για το εμβληματικό επενδυτικό πρόγραμμα του Ελληνικού. Ενδιαφέρον υπάρχει επίσης για την υπόθεση της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής όπου αναμένεται η υποβολή μη δεσμευτικής προσφοράς από την Fairfax, αν και δεν προεξοφλείται και η κατάθεση δεσμευτικής τον Ιανουάριο.

Πηγή: capital.gr