Εκκλησία για αποτέφρωση: Τα νεκρά σώματα δεν είναι απορρίμματα ή άχρηστα αντικείμενα

337

Φυλλάδιο για την ενημέρωση των πιστών σχετικά με το ζήτημα της αποτέφρωσης, το οποίο αναμένεται να μοιραστεί στις κατά τόπους εκκλησίες, εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος. Σε αυτό αναπτύσσει την αρνητική θέση της Εκκλησίας, και παραθέτει τα επιχειρήματα των υπέρμαχων της καύσης των νεκρών επιχειρώντας να τοποθετηθεί απέναντι σε αυτά.

Στο φυλλάδιο, η Ιερά Σύνοδος περιγράφει επίσης τα στάδια της αποτέφρωσης με την καύση του νεκρού και την κονιορτοποίηση του ανθρώπινου σκελετού αναφέροντας ότι «δεν διαφέρει και πολύ από την ανακύκλωση απορριμμάτων». «Η Εκκλησία αρνείται ότι είναι αξιοπρεπές για τον κεκοιμημένο άνθρωπο να καεί σε κλίβανο και να θρυμματισθεί σε μίξερ», αναφέρει σε άλλο σημείο το φυλλάδιο.

Συμπερασματικά, η Ιερά Σύνοδος αναφέρει ότι «τα νεκρά σώματα δεν είναι απορρίμματα! Δεν είναι άχρηστα αντικείμενα, τα οποία πρέπει να παραδοθούν στη φωτιά και στον θρυμματισμό, δηλαδή σε ένα βίαιο αφανισμό».

Σημειώνεται, ότι στο φυλλάδιο της Ιεράς Συνόδου αναφέρεται επίσης ότι η Εκκλησία  δεν καταναγκάζει κανέναν να τηρεί τις παραδόσεις της, ενώ ξεκαθαρίζεται ότι δεν θα τελεί κηδεία σε όσους επιλέξουν την αποτέφρωση. «Προφανώς όσοι δεν θέλουν να ακολουθήσουν την παράδοση της Εκκλησίας, έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν την αποτέφρωση, οπότε δεν θα τύχουν Εξοδίου Ακολουθίας (Κηδείας) από την Εκκλησία», αναφέρεται συγκεκριμένα.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το φυλλάδιο 

Πηγή: zougla.gr