Βαρουφάκης – Στράτου: Είμαστε μια κολεκτίβα στη βάση του αναρχοσυνδικαλισμού

259

Καλεσμένοι στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, Ενώπιως Ενωπίω ήταν το βράδυ της Δευτέρας ο Γιάννης Βαρουφάκης και η Δανάη Στράτου, σε μία σπάνια κοινωνική τηλεοπτική εμφάνιση. Το ζευγάρι μίλησε για πολλά, μεταξύ άλλων και για την προσωπική τους ζωή, ξεδιπλώνοντας γνωστές και άγνωστες πτυχές αυτής.

Μίλησαν για την γνωριμία τους, το γάμο τους, ενώ αναφέρθηκαν και σε πιο προσωπικές λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα, ποιος κάνει κουμάντο στο σπίτι. Μάλιστα, η δοσμένη με χιούμορ απάντηση του γραμματέα του ΜέΡΑ25, δεν περνά εύκολα ασχολίαστη.

Αρχικά και οι δύο συμφώνησαν πως κουμάντο κάνει ο σκύλος τους ο Μόγλης. Για να πάρει στη συνέχεια το λόγο ο Γιάννης Βαρουφάκης και να εξηγήσει: «Είμαστε μια κολεκτίβα στη βάση του αναρχοσυνδικαλισμού…. Αυτό βέβαια το έκλεψα, δεν είναι δικό μου… Δεν χρειάζεται να πάρουμε κάποιες αποφάσεις. Ζούμε… κυλούν όλα μια χαρά. Τα παιδιά μας είναι ενήλικα, γιατί οι μεγάλες συγκρούσεις στα ζευγάρια έχουν να κάνουν με τα παιδιά».

Όσο αφορά την καθημερινότητά τους, η Δανάη Στράτου είπε: «Μας αρέσουν τα ίδια πράγματα. Είμαστε πολυάσχολοι, ο καθένας κάνει τις δραστηριότητές του. Υπάρχουν κάποιες σταθερές», για να συμπληρώσει ο σύζυγός της πως μία από αυτές τις σταθερές είναι οι ώρες που περνούν μαζί. «Ο πρωινός καφές των πολιτικών και μετά το βράδυ. Συναντιόμαστε και μέσα στην ημέρα πολύ συχνά», εξήγησε.

Η Δανάη Στράτου από τον προηγούμενο γάμο της έχει δύο παιδιά, ενώ ο Γιάννης Βαρουφάκης μία κόρη. Μάλιστα, ο γνωστός πολιτικός μίλησε με ειλικρίνεια για τη σχέση του με τα παιδιά της συζύγου του.

«Η Δανάη με την κόρη μου γνωρίζονται από τότε που ήταν 1,5 ετών. Πέρασε τις δυσκολίες η σχέση τους γιατί τα παιδιά αρχικά τεστάρουν τα όρια. Τώρα, αν θέλω να πείσω για κάτι την κόρη μου, λέω στη Δανάη. Με τα παιδιά της Δανάης ήταν δύσκολα στην αρχή. Με την κόρη της πέρασε από χίλια δυο κύματα, γιατί ξαφνικά εμφανίσθηκα εγώ, μετά το διαζύγιο των γονιών της. Τα τελευταία χρόνια η σχέση μας είναι εξαιρετική και μου δίνει μεγάλη χαρά. Με  τον γιο της Δανάης είχαμε καλή σχέση από τις αρχές», είπε.

Η γνωριμία τους

Γιάννης Βαρουφάκης: «Ερωτεύτηκα τη δουλειά της, χωρίς να ξέρω ποια είναι. Είχα έρθει στην Αθήνα και μια φίλη μας μου λέει έχω οργανώσει μια έκθεση έλα να δεις. Ήταν παραδοσιακή, με είδε ότι δεν ήμουνα ενθουσιασμένος. Πήγαμε σε μια αίθουσα που ήταν η έκθεση της Δανάης κι έμεινα με το στόμα ανοιχτό, σημείωσα το όνομα της. Μετά από χρόνια βρεθήκαμε, μου είπε το όνομά της και είπα με την καλλιτέχνιδα έχετε κάποια σχέση και μου απάντησε εγώ είμαι. Την είχα ερωτευτεί από τη δουλειά της».

Δανάη Στράτου: «Έτυχε εκείνο το βράδυ, συστηθήκαμε, υπήρξε ενδιαφέρον όχι ερωτικό, αλλά εγκεφαλικό. Ξαναβρεθήκαμε κοινωνικά και με τους συζύγους μας… Όταν αργότερα χώρισα, είδα τυχαία τον Γιάννη να περνάει το δρόμο τρώγοντας μια τυρόπιτα, ενώ εγώ ήμουν στη μηχανή μου. Επειδή τότε είχα χωρίσει και θυμήθηκα ότι μου άρεσε… είχε ένα ενδιαφέρον… πήρα τη φίλη μου, μου επιβεβαίωσε ότι έχει χωρίσει και μας έφερε σε επαφή λίγους μήνες μετά. Η αληθινή πρόταση που ήταν πιο ενδιαφέρουσα, ήταν: θέλεις να γεράσουμε μαζί; Έγινε στις αρχές της σχέσης μας. Πήρα μια αναπνοή και είπα ναι».

Το ζευγάρι είναι μαζί σχεδόν 15 χρόνια και όπως εξήγησαν και οι δύο στο Νίκο Χατζηνικολάου, η σχέση τους δεν έχει φθαρεί.

«Δεν φθίνει η σχέση μας, δυναμώνει… ούτε το ερωτικό στοιχείο φθίνει… σε εμάς δεν ισχύει… Τη ζηλεύω όλο και πιο πολύ…», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Πηγή: Newsbeast