Πώς οι αναφορές του Άκη Τσελέντη για σεισμό στην Αλβανία είχαν ερμηνευθεί αλλά και παρερμηνευθεί από την αλβανική ηγεσία

198

Οι δηλώσεις του προέδρου της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα που είχαν προκαλέσει αίσθηση στη γειτονική χώρα και είχαν θέσει σε επιφυλακή τις αρμόδιες Αρχές, αλλά και την αλβανική κυβέρνηση έκαναν λόγο για έναν επικείμενο καταστροφικό σεισμό. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του προέδρου Μέτα, βασίζονταν στις προβλέψεις του Έλληνα σεισμολόγου Άκη Τσελέντη.

«Ο σεισμολόγος Τσελέντης προειδοποιεί για έναν καταστροφικό σεισμό που αναμένεται να εκδηλωθεί στα Βαλκάνια και ο οποίος θα είναι 30 φορές πιο δυνατός από τον σεισμό που σημειώθηκε πρόσφατα στην Αθήνα. Η χώρα μας είναι η περισσότερο εκτεθειμένη σε έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους της Ευρώπης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Αλβανία απειλείται από αυτό το φυσικό φαινόμενο», ανέφερε στην επιστολή του ο Αλβανός Πρόεδρος, η οποία δημοσιεύθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο Top Channel.

Ο Έλληνας καθηγητής Άκης Τσελέντης μιλώντας στο Zougla.gr, επεσήμανε ότι μετά τη έντονη σεισμική δραστηριότητα που σημειώθηκε στην Αλβανία τον Σεπτέμβριο, στην περίπτωση που θα ακολουθούσε κάποιος ισχυρότερος σεισμός και σε συνδυασμό με τις στατικές προδιαγραφές των κτηρίων το αποτέλεσμα θα ήταν καταστροφικό.

Δείτε τις δηλώσεις του καθηγητή Άκη Τσελέντη στο Zougla.gr:

Πηγή: zougla.gr