Νέα αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης η Παρασκευή Δραμαλιώτη

301

H Παρασκευή Δραμαλιώτη τοποθετήθηκε αντιπροέδρος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης, ύστερα από απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκου.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρεται:

«Το ΔΣ της Ένωσης Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης, με βαθιά ικανοποίηση, χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκου τοποθέτησης της συναδέλφου Παρασκευής Δραμαλιώτη στη θέση της Αντιπροέδρου του ΕΚΔΔΑ.

Η κα Δραμαλιώτη απόφοιτος της ΕΣΔΔΑ, νομικός, κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων (στη διοικητική επιστήμη και το διεθνές δίκαιο) και διδάκτορας πολιτικής επιστήμης αποτελεί ένα γνωστό και καταξιωμένο μέλος της Ένωσης. Για πολλά χρόνια έχει συνεισφέρει με συνέπεια και αποτελεσματικότητα τόσο στο πλαίσιο της υπηρεσιακής σταδιοδρομίας της σε θέση ευθύνης στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού του κυβερνητικού έργου από τη σύστασή της, όσο και μέσω της Ένωσής μας, πρόσφατα μάλιστα από τη θέση της πρώτης Συνηγόρου των Αποφοίτων. Είμαστε σίγουροι ότι με την εργατικότητα και την αφοσίωση που τη διακρίνει θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις υψηλές απαιτήσεις της νέας της θέσης.

Η συγκεκριμένη επιλογή εκφράζει την αντίληψη της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, του κ. Τάκη Θεοδωρικάκου, για ανάδειξη των ικανοτήτων, των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων ως τον σημαντικότερο παράγοντα για τη στελέχωση κρίσιμων θέσεων του δημόσιου τομέα, πολιτική απόφαση που αποτελεί εξαιρετικά θετικό δείγμα γραφής.

O Πρόεδρος της ΕΝΑΠ, Δημήτρης Κιρμικίρογλου δήλωσε σχετικά: “Σε μια περίοδο που η δημόσια διοίκηση ευρύτερα βρίσκεται ενώπιον προκλήσεων για σημαντικές μεταρρυθμίσεις-τομές που ξεκινούν από την ποιοτική αναβάθμιση και καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού της με απώτερο στόχο την περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη, το ΕΚΔΔΑ αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας και η επιλογή εκ μέρους του Υπουργού Εσωτερικών τοποθέτησης στο τιμόνι της Αντιπροεδρίας της Εύης Δραμαλιώτη στέλνει σαφές μήνυμα στήριξης του ρόλου των Αποφοίτων της ΕΣΔΔΑ”.

Επ’ ευκαιρία των ανωτέρω, πραγματοποιήθηκε σχετική υπηρεσιακή συνάντηση της ΕΝΑΠ στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου εκφράσθηκε η βούληση του Υπουργείου Εσωτερικών να ενισχυθεί ο ρόλος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης σε στελεχιακό επίπεδο με πρόσωπα που έχουν χαρακτηριστικά του Κλάδου Επιτελικών Στελεχών. Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι αποτελεί προτεραιότητα η διεξαγωγή του Διαγωνισμού εισόδου στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, μία προτεραιότητα η οποία θα υλοποιηθεί άμεσα μετά την επικείμενη ανάληψη καθηκόντων του νέου ΔΣ του ΕΚΔΔΑ».

Πηγή: kathimerini.gr