Μεταναστευτικό: Προθεσμία δέκα ημερών στις ΜΚΟ για να καταγραφούν

176

Nα καταθέσουν εντός δέκα ημερών  την αίτησή τους στο αρμόδιο τμήμα του υπουργείου προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξής τους στο ήδη υφιστάμενο μητρώο των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο μεταναστευτικό/προσφυγικό, καλεί το Υπουργείο Προστασία του Πολίτη όλες τις σχετικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Σημειώνεται ότι όπως έγινε γνωστό προ δύο ημερών η Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ξεκινά χαρτογράφηση όλων των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων σε ενιαίο μητρώο με επικεφαλής την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αννα Ζαΐρη, σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν οι ΜΚΟ και να καταστεί ευχερέστερος ο έλεγχος τους.

Μέχρι σήμερα, το κάθε υπουργείο διαθέτει αρχείο με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς ευθύνης του αλλά κεντρικό μητρώο δεν υπάρχει.

Επίσης η Αρχή «χαρτογραφεί» και θα προχωρήσει άμεσα σε ελέγχους για όλες τις μεγάλης αξίας αγοραπωλησίες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια με αγοραστές αλλοδαπούς προκειμένου να διερευνηθούν περιπτώσεις παράνομων συναλλαγών που υποκρύπτονται από τις αγοραπωλησίες μεταξύ των οποίων, πρωτίστως, ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Πηγή: kathimerini.gr