Σοβαρές καταστροφές στην Κινέτα – Η στιγμή της διάσωσης ηλικιωμένου ζευγαριού (βίντεο)

145

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε στην Κινέτα και στους Αγίους Θεοδώρους το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική την νύχτα της Κυριακής και τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν ογκώδη «φερτά» υλικά, κορμούς δέντρων και τόνους λάσπης μετακινώντας αυτοκίνητα και πλημμυρίζοντας σπίτια, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε υποδομές, οικίες, επιχειρήσεις και περιουσίες. 

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί, έως αυτή την ώρα, από την ευρύτερη περιοχή της Κινέττας, 47 κλήσεις, εκ των οποίων οι 13 αφορούν άντληση υδάτων, οι 27 απομακρύνσεις ατόμων και οι 7 κοπές δένδρων.

Την στιγμή της διάσωσης ηλικιωμένου ζευγαριού στην Κινέτα και μιας γυναίκας στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας κατέγραψε η κάμερα τοπικού μεσου. 

Με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη έχουν μεταβεί στην περιοχή δύο συνεργεία της Περιφέρειας για την καταγραφή των ζημιών στις επιχειρήσεις.

Περισσότερα από 20 βαρέων τύπου μηχανήματα μαζί με αυτά του δήμου Μεγαρέων επιχειρούν για την αποκατάσταση των υποδομών και τυχόν απεγκλωβισμούς.

Σημειώνεται ότι η περιοχή παραμένει σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» από το Σεπτέμβριο του 2018.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ
Βίντεο – φωτογραφίες korinthostv.gr

Πηγή: kathimerini.gr