Πάσσαρης: Μεγαλύτερη καταδίκη ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων

213

«Δεν θέλουμε ούτε να τον δούμε τον Πάσσαρη» λέει ο αδελφός του αρχιφύλακα Διονύση Αλεβιζόπουλου, που δολοφονήθηκε το 2001 από τον διαβόητο κακοποιό. Οι οικογένειες των θυμάτων ζητούν τη βαριά καταδίκη του, στη δίκη σε δεύτερο βαθμό που θα ξεκινήσει στις 2 Δεκεμβρίου στο Εφετείο Αθηνών.

«Περιμέναμε χρόνια, έχουμε ταλαιπωρηθεί ψυχολογικά και αυτό που περιμέναμε έγινε κατά κάποιο τρόπο. Δικαιωθήκαμε με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Τώρα ο δολοφόνος θέλει να ελαφρύνει πιθανόν την ποινή του, γι’ αυτό έχει πάει σε δεύτερο βαθμό. Το μόνο που περιμένουμε είναι να καταδικαστεί με την ίδια ποινή, πιθανόν και μεγαλύτερη. Από εκεί και μετά ούτε να τον δούμε θέλουμε ούτε να τον αντικρύσουμε» λέει ο Δημήτρης Αλεβιζόπουλος στη Real News.

Στις 14 Νοεμβρίου απορρίφθηκε αίτημα του Πάσσαρη να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί, καθώς οι Ρουμάνοι απέρριψαν το συγκεκριμένο αίτημα τον προηγούμενο Μάρτιο. Ωστόσο επανήλθαν και θέλουν να τον στείλουν στην Ελλάδα για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

«Ζητάει συγγνώμη αλλά τι να την κάνω;»

«Γιατί έχει κάνει έφεση να ελαφρύνει τη θέση του; Δεν νομίζω πως πρέπει να ελαφρυνθεί η θέση του. Εκανε κάποια εγκλήματα και πρέπει να πληρώσει. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει» λέει στον ΑΝΤ1 αδερφός θύματος.

«Ο Πάσσαρης είναι ο Πάσσαρης. Σκότωσε τον αδερφό μας. Θα ξανακάνει και άλλα σε άλλους. Εγώ προσωπικά ούτε να τον δω δεν θέλω» προσθέτει. «Εχουμε περάσει τα πάνδεινα και μέχρι να πεθάνουμε δεν θα το ξεχάσουμε. Ζητάει συγγνώμη αλλά τι να την κάνω;» διερωτάται.

Τι λέει ο δικηγόρος του Πάσσαρη

«Λυπάται ιδιαίτερα για τις πράξεις του και ζήτησε να συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων του» λέει ο δικηγόρος του. Η εικόνα του Πάσσαρη έχει αλλάξει σύμφωνα με τον «Άγιο των φυλακισμένων».

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ρουμάνος ιερέας είπε ότι «ήρθε σε εμάς λύκος και θα φύγει αρνάκι».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος των οικογενειών των αστυνομικών που δολοφονήθηκαν από τον Πάσσαρη ζητά από την ελληνική δικαιοσύνη, ο κακοποιός να δικαστεί στη χώρα μας.

«Καλούμε τις ελληνικές αρχές να αποδεχτούν την πρόταση να μεταφερθεί ο Πάσσαρης στην Ελλάδα, να δικαστεί και να εκτίσει την ποινή του. Είναι μοναδική ευκαιρία. Ή τώρα ή αποφυλακίζεται σύντομα στη Ρουμανία» λέει χαρακτηριστικά

Πηγή: tanea.gr