Μένουμε υγιείς όλο το χρόνο… με προβιοτικά!

281

Η διατήρηση της πραγματικής υγείας σημαίνει κάτι περισσότερο από το να μην είμαστε ασθενείς.

Ο ορισμός της καλής υγείας περιλαμβάνει:

  • Υγιές αναπνευστικό σύστημα, με ελάχιστες ιώσεις και κρυολογήματα ή βήχα [1], [2]
  • Καλή γνωστική και λεκτική ευχέρεια [3]
  • Να υπάρχει ποιοτικός, ικανοποιητικός ύπνος [4]
  • Τακτική εντερική λειτουργία [5]
  • Μέτρια απόκριση στο στρες και καλή νευροπλαστικότητα [6]
  • Ικανότητα άσκησης χωρίς μεγάλη φθορά [7]
  • Φρέσκια αναπνοή και υγιές στόμα [8]
  • Σχετικά μικρές φλεγμονές [9]
  • Καθαρή επιδερμίδα [10]
  • Ελάχιστο σπλαγχνικό κοιλιακό λίπος [11] και καλή καρδιαγγειακή υγεία [12]
  • Καλή ανάκαμψη μετά από την άσκηση και μυϊκή φθορά [13]
  • Διατήρηση της ανοσιακής λειτουργίας στις μεγαλύτερες ηλικίες [14]

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μελέτες έχουν συνδέσει αυτούς τους δείκτες της ανθρώπινης ζωτικότητας με τα προβιοτικά!

Τα προβιοτικά υποστηρίζουν την ανοσολογική μας αντίδραση

Οι μικροοργανισμοί αποτελούν ζωτικό μέρος και είναι ένα τεράστιο κομμάτι του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Χρειαζόμαστε ωφέλιμα μικρόβια για να δημιουργήσουμε μια ισχυρή ανοσολογική απάντηση. Ορισμένα προβιοτικά έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμη και μαζί με εμβόλια, καθιστώντας τα αποτελεσματικότερα. Αυτό λειτουργεί επειδή τα βακτήρια βελτιώνουν την έμφυτη ανοσοαπόκριση στα εμβόλια.

Πού δρουν τα Προβιοτικά για να υποστηρίξουν την ανοσία μας;

Στο σώμα μας, η έμφυτη ανοσία εξαρτάται από ένα λεπτό στρώμα κυττάρων που διασυνδέεται με το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτά τα κύτταρα, τα οποία περιβάλλουν τα εσωτερικά τοιχώματα των πνευμόνων, του εντέρου, των αναπαραγωγικών και ουροφόρων οδών, είναι η πρώτη μας γραμμή άμυνας και τα προβιοτικά υποστηρίζουν την επιβίωσή τους και τη διαχείριση τους. Τα προβιοτικά κολλούν στα τοιχώματα, εμποδίζοντας τα κακά βακτήρια και τις τοξίνες να το κάνουν.

Πώς βοηθούν τα συμπληρώματα προβιοτικών;

Διαθέτοντας μια μεγάλη ποικιλία μικροβίων δημιουργείται ένα οπλοστάσιο που μας δίνει περισσότερα εργαλεία και επιλογές για να ανταποκριθούμε σε πιθανά ανοσολογικά προβλήματα.

Τα προβιοτικά μπορούν να:

  1. Συνθέσουν αντιβακτηριακές ουσίες
  2. Ενεργοποιήσουν τους μακροφάγους, τα ειδικά λευκά αιμοσφαίρια που τρώνε ιούς, παράσιτα και μύκητες
  3. Προστατεύουν τα βλαστοκύτταρα
  4. Παράγουν γονίδια που ρυθμίζουν τη λειτουργία των ανοσοκυττάρων
  5. Τροποποιούν τη φλεγμονή που δημιουργείται από τους παθογόνους οργανισμούς

Επιλέξτε ένα αποτελεσματικό προβιοτικό

Η επιστήμη καταδεικνύει ότι η αποτελεσματική προβιοτική απόδοση εξαρτάται από την ικανότητά τους να προσκολλώνται ισχυρά στα κύτταρα που καλύπτουν το ανθρώπινο έντερο, γεγονός που με τη σειρά του βελτιώνει το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα. Εκεί διεγείρουν τις προστατευτικές αποκρίσεις των εντερικών κυττάρων, βελτιώνοντας τη λειτουργία και την ακεραιότητα του εντερικού φραγμού.

Όλα τα προβιοτικά της Flora έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία κι επιλεγεί για την ισχυρή τους ικανότητα προσκόλλησης.

Φροντίστε να είναι κατάλληλα για την κάθε ηλικία

Μια φόρμουλα με ποικιλία καλά δοκιμασμένων, συμβατών στελεχών (όπως όλα τα προβιοτικά Flora) είναι γενικά καλή για τη συνολική συντήρηση της υγείας. Ωστόσο, η αναλογία και ο τύπος των βακτηρίων στο σώμα μας αλλάζουν κατά τη διάρκεια της ζωής μας, οπότε πρέπει να επιλέξουμε μια φόρμουλα κατάλληλη για τη συγκεκριμένη φάση της ζωής μας, όπως είναι τα:

Εξειδικευθείτε

Για μια κατευθυνόμενη υποστήριξη, ίσως να θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε πιο στοχευμένα στελέχη. Μερικά στελέχη αποικίζουν ένα μέρος του σώματος καλύτερα από άλλα και κάποια εκκρίνουν ουσίες χρήσιμες για συγκεκριμένες περιστάσεις. Έτσι, εάν αντιμετωπίζουμε ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα, όπως η χρόνια δυσκοιλιότητα, η τάση για φλεγμονές -όπως η νόσος του Crohn, η επίμονη υπερανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων ή οι συχνές λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, τότε χρειαζόμαστε εξειδικευμένα προβιοτικά μίγματα υψηλής ισχύος.

Εξετάστε τις ακόλουθες προτάσεις:

  • Super 8 Plus Microbiota– για υγιή χλωρίδα του λεπτού εντέρου και του ουρογεννητικού, με 8 βακτηριακές καλλιέργειες και 42 δισεκατομμύρια ζώντα κύτταρα
  • Super Hi Potency Microbiota– για υγιή χλωρίδα τους παχέος εντέρου, με 8 βακτηριακές καλλιέργειες και 102 δισεκατομμύρια ζώντα κύτταρα
  • Super 5 Probiotic – για τη διατήρηση της στοματικής υγείας, με 5 βακτηριακές καλλιέργειες (και L. Salivariuς) και 2 δισεκατομμύρια ζώντα κύτταρα

Γίνετε καλός οικοδεσπότης

Τα αποτελέσματα της λήψης ενός προβιοτικού εξαρτώνται μερικώς από τα γονίδια του ξενιστή.

Για να γίνετε ο καλύτερος «οικοδεσπότης», είναι καλό να διαχειριστείτε το άγχος, να τρώτε πλούσιες σε ίνες, ολικές τροφές και να ελαχιστοποιείτε τα τρόφιμα που έχουν υποστεί επεξεργασία και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Με αυτόν τον τρόπο, θα υποστηρίξετε τον αποικισμό και τη μακρά επιβίωση των φιλικών βακτηρίων στο σώμα σας για να έχετε ένα υγιές μικροβίωμα και να είστε ένα πιο υγιές άτομο.

References

Πηγή: Newsbeast