Δριμείς αντικυβερνητικοί χαρακτηρισμοί Τσίπρα από Νίκαια

229

Της Νίκης Ζορμπά

Δριμύτατους αντικυβερνητικούς χαρακτηρισμούς εκτόξευσε ο Αλέξης Τσίπρας προς τη Ν.Δ από την Νίκαια, όπου πραγματοποίησε ομιλία σε ανοιχτή συνέλευση στο πλαίσιο της καμπάνιας για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας, επισκεπτόμενος μια εργατική περιοχή, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ “σάρωσε” στις εθνικές εκλογές (εκλέγοντας παράλληλα και δικό του Δήμαρχο), προσάρμοσε εμφανώς τη ρητορική του στο κοινό που απευθυνόταν, παίρνοντας σαφή κλίση προς τα αριστερά.

Εξ΄ ου και χαρακτήρισε την κυβέρνηση “ακραία συντηρητική”, “ακραία νεοφιλελεύθερη”, ανίκανη και ξεδιάντροπη.

Με προσωπική επίθεση στον Μ. Χρυσοχοΐδη, τον οποίο χαρακτήρισε “νεοδεξιό αλλά αδέξιο”, ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική για αστυνομοκρατία και αστυνομική αυθαιρεσία κατόπιν πολιτικής εντολής και κυβερνητικού σχεδίου, ενώ δεν απέφυγε να εγκαλέσει την κυβέρνηση για εξυπηρέτηση διαπλεκόμενων συμφερόντων (εξηγώντας γιατί την χαρακτηρίζει “ξεδιάντροπη” ) και με αφορμή την αλλαγή των ποινικών κωδίκων

Δε θα μας κάνουν του χεριού τους

Η αριστερή ρητορική του κ. Τσίπρα, διατυπώθηκε και σε όσα διατράνωσε για το κόμμα του: “Θα είμαστε μέσα στους αγώνες, δίπλα στους πολίτες, δίπλα στους εργάτες. Αν νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει του χεριού τους, να το ξεχάσουν. Το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι άνοιγμα στην κοινωνία και τους αγώνες”, είπε, μιλώντας για μια κυβέρνηση που υλοποιεί σχέδιο ακραία νεοφιλελεύθερο και συντηρητικό και νομοθετεί αντεργατικά μέτρα καθ υπόδειξη του ΣΕΒ.

Η μεσαία τάξη δεν ξέρει τι την περιμένει

Σε συνέχεια της διαρκούς κριτικής που διατυπώνει απέναντι στην Κυβέρνηση ότι έταξε προεκλογικά ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη ενώ μετεκλογικά,  τις μεγαλύτερες ελαφρύνσεις τις επεφύλαξε στα ανώτερα οικονομικά στρώματα, ο κ. Τσίπρας “προειδοποίησε” ότι η μεσαία τάξη ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έρχεται.

Επ’ αυτού μάλιστα, ενώ “ψέλλισε” κάτι σαν αυτοκριτική (σ.σ “να κάνουμε την αυτοκριτική μας γιατί ο λαός πίστεψε το παραμύθι της ΝΔ”, είπε), τελικώς κατέληξε εν πολλοίς στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μάλλον έλλειμμα ταξικής συνείδησης στους ψηφοφόρους γιατί κάποιοι που είναι αδύναμοι αρέσκονται να νομίζουν ότι είναι μεσαία τάξη ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι παρά αδύναμοι και εξ αυτού του λόγου ψήφισαν στις εθνικές εκλογές Ν.Δ.

“Το χειρότερο είναι αυτό το οποίο έρχεται η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού που γίνεται αναιτιολόγητα η οποία θα οδηγήσει ξανά σε ένα σύστημα με κλάσεις όπου για τους επαγγελματιών θα πληρώνουν πολύ περισσότερα σε εισφορές, την κατώτατη στα 220 50 ευρώ κατ ελάχιστο παραπάνω τον μήνα” , είπε και κατέληξε ότι “πολύ σύντομα οι μεσαιοταξίτες θα αντιληφθούν τη μεγάλη κοροϊδία Μητσοτάκη”.

Πηγή: capital.gr