Αστυνομικός βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι με 450 ευρώ

236

Μαθήματα ήθους και τιμιότητας παρέδωσε ένας αστυνομικός στην Πάτρα, ο οποίος δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να κρατήσει τα 450 ευρώ που βρήκε σε ένα πεταμένο πορτοφόλι στην άκρη του δρόμου. Αντίθετα, άρχισε αμέσως να αναζητεί τον ιδιοκτήτη του με βάση τα στοιχεία ταυτότητας, ώσπου τελικά κατάφερε να τον εντοπίσει.

Ο υπαρχιφύλακας Σταύρος Κονταξής (φωτό), που υπηρετεί στη φύλαξη του βουλευτή Αχαΐας Ιάσονα Φωτήλα, οδηγώντας στην οδό Πανεπιστημίου, διέκρινε στο οδόστρωμα το πορτοφόλι. Μόλις το μάζεψε, είδε ότι περιείχε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 450 ευρώ, κάρτες, αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα και άλλα έγγραφα.

Χωρίς να περάσει οτιδήποτε άλλο από το μυαλό του, άρχισε να αναζητεί τον κάτοχο του πορτοφολιού με βάσει τα στοιχεία του και σύντομα τον βρήκε. Το πορτοφόλι ανήκε στον ασφαλιστή Παναγιώτη Πανταζόπουλο, ο οποίος δεν περίμενε σε καμία περίπτωση ότι θα του επιστρεφόταν.

Τα χαρτιά του

Μάλιστα, εκτός από την απώλεια των χρημάτων, είχε πελαγώσει στη σκέψη ότι έπρεπε να ξαναβγάλει τα χαρτιά του, όμως τελικά συνέβη εκείνο που όλοι θα θεωρούσαν απίθανο, χάρη στον έντιμο ένστολο.

«Παρότι είναι δύσκολες εποχές και ορισμένοι αγχώνονται για τα χρήματα, είμαι βέβαιος πως οι περισσότεροι θα το παρέδιδαν. Τουλάχιστον αυτό θα ήθελα να πράξουν όλοι» είπε στην «Πελοπόννησο» ο αστυνομικός, που απέδειξε ότι τιμά τη στολή του.

espressonews.gr