Δ. Κατερίνης: Ενημέρωση ξενοδόχων και επαγγελματιών για ορθή διαχείριση ανακύκλωσης

389

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων (16-24/11/2019) ο Δ.Κατερίνης συνεχίζοντας τις δράσεις συμμετοχής του πραγματοποίησε την Πέμπτη 21/11/2019, ενημέρωση για την ορθή διαδικασία της ανακύκλωσης και συλλογής αποβλήτων. Η ενημέρωση έγινε στο Δημαρχείο Κατερίνης προς εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων (εμπορικό επιμελητήριο, εμπορικός σύλλογος, τουριστικοί φορείς κ.ά.).

Τη συνάντηση οργάνωσε και πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Κυριακίδης, έχοντας δίπλα του τον Επιστημονικό Συνεργάτη τού Δημάρχου, Δαμιανό Καλπακίδη. Συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ιωάννης Πεΐδης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Γιώργος Ζώβας, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος, Καλλίστρατος Χαλκίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, Κώστας Ρέχας, το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και αρμόδιος για θέματα εναλλακτικού τουρισμού, Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος των Ενοικιαζομένων Δωματίων Ολυμπιακής Ακτής, Θωμάς Τουργαΐδης, καθώς επίσης και ο Πολιτικός Μηχανικός, Θεοφάνης Αναγνωστόπουλος, ως εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Αντιδήμαρχος Γ.Κυριακίδης ξεκαθάρισε στους συμμετέχοντες ότι η συνάντηση αυτή γίνεται μεν με αφορμή τη συμμετοχή του Δήμου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης των Αποβλήτων, ωστόσο, όπως σημείωσε, αυτού του είδους οι συναντήσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται για διάφορα θέματα που προκύπτουν. «Θα βρισκόμαστε κι άλλες φορές, θα τα λέμε, θα ανταλλάσσουμε ιδέες και απόψεις που μας είναι χρήσιμες, θα συνεργαζόμαστε συνεχώς. Δεν είμαστε ειδικοί σε όλα, δεν θα παριστάνουμε εκείνους που τα ξέρουν όλα, όπως έκαναν άλλοι. Θέλουμε να ακούμε, θέλουμε να μαθαίνουμε, θέλουμε ιδέες. Και αυτή η συνεργασία, νομίζω, θα αποβαίνει προς όφελος όλων και κυρίως προς όφελος των δημοτών», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κυριακίδης.

Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των συγκεκριμένων φορέων για τις νέες δράσεις του Δήμου ως προς την ανακύκλωση, όπως είναι, για παράδειγμα, η τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης φθαρμένων ενδυμάτων και υποδημάτων. Ενημέρωσε όμως και για την προσεχή τοποθέτηση νέων κάδων για άλλα υλικά, όπως επίσης και για την κατασκευή πράσινων σημείων στον Δ.Κατερίνης για απορρίψεις διαφόρων υλικών.