Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Η Μπάντα” του Νίκου Ασλανίδη, παρουσιάστηκε στην Ένωση Ποντίων Πιερίας

368

Μία ακόμη εκδήλωση, αφιερωμένη στην 100η Επέτειο Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, της Ένωσης Ποντίων Πιερίας στέφθηκε με επιτυχία. Στην γεμάτη αίθουσα του Πνευματικού -Πολιτιστικού κέντρου του συλλόγου τα μέλη και οι φίλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το βραβευμένο, συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Η Μπάντα” του Δημοσιογράφου κ. Νίκου Ασλανίδη.

Από αυτά τα τραγικά γεγονότα όπως ανέφερε, έχουν διασωθεί χιλιάδες ιστορίες, οι οποίες επιβεβαιώνουν το αιματοκύλισμα των ορθόδοξων χριστιανικών πληθυσμών της Μαύρης Θάλασσας. Μία από τις μαρτυρίες που σώζονται αφορά τη φιλαρμονική ορχήστρα της Κερασούντας που αποτελούταν από 13 Έλληνες και τρεις Τούρκους μουσικούς, την οποία χρησιμοποιούσε ο μεγαλύτερος σφαγέας των Ελλήνων, το όργανο καταστροφής του Μουσταφά Κεμάλ, το ανθρωπόμορφο τέρας Τοπάλ Οσμάν. Επίσης αναφέρθηκε στο νέο βιβλίο του “Μάρτυρες 100 χρόνια μετά…”όπου είναι καταγεγραμμένες 40 μαρτυρίες ανθρώπων της πρώτης γενιάς.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πιερίας κ. Κώστας Παπουτσίδης στον χαιρετισμό του εξέφρασε τις ευχαριστίες του Διοικητικού συμβουλίου στον κ. Νίκο Ασλανίδη για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε ώστε να δημιουργηθεί αυτό το ντοκιμαντέρ που προβάλλει μέσα από την αληθινή μαρτυρία του αείμνηστου Γιάννη Παπαδόπουλου τις φρικαλεότητες και την Γενοκτονία που υπέστησαν οι 353. 000 πρόγονοί μας από τους Νεότουρκους.

Επεσήμανε ότι τέτοιες προσπάθειες συμβάλουν σημαντικά ώστε να γίνει γνωστό σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, μιας και το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ έχει ήδη υποτιτλιστεί σε 7 γλώσσες, τα εγκλήματα που διαπράχρηκαν αλλά και παράλληλα να γίνει ένα σημαντικό εργαλείο στο αγώνα που κάνουν οι Ποντιακοί σύλλογοι και οργανώσεις για την Διεθνοποίηση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Για την σημαντική συμβολή, του κ. Νίκου Ασλανίδη, στην προβολή της Ιστορίας και πολιτισμού του Ποντιακού Ελληνισμού, μέσα από την πολυετή δημοσιογραφική του ιδιότητα, τίμησε το Διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Ποντίων Πιερίας.

Την πλακέτα εκ μέρους του Δ. Σ. έδωσε ο Επίτιμος Πρόεδρος του συλλόγου κ. Μενέλαος Τερζόπουλος και ο επί σειρά ετών πρώην ταμίας του συλλόγου κ. Ισαάκ Ιορδανίδης.

Την εκδήλωση καθώς και τον ομιλητή παρουσίασε η Γεν. Γραμματέας του συλλόγου κ. Περιστέρα Πεΐδου.


Τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής Πιερίας κ. Μπέτη Σκούφα και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων.

Το Διοικητικό συμβούλιο ευχαριστεί όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου που έδωσαν για άλλη μία φορά το δυναμικό παρών τους.