Στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στις σχολικές αθλητικές δραστηριότητες

355

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας:«Άοκνη και συνεχής, η αρωγή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, σε διοργανώσεις και ενέργειες, που ενθαρρύνουν τα παιδιά, να αγαπήσουν και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, με θετικές επιδράσεις, τόσο στη σωματική, όσο και στην ψυχική τους υγεία»


Τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, στις σχολικές αθλητικές δραστηριότητες, εξέφρασε ο Ολυμπιονίκης, κ. Σάββας Καρυπίδης, που εκπροσώπησε την Π.Ε.Πιερίας, στη σύσκεψη φορέων, που συνδιοργάνωσαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και η Ομάδα Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης.


Η άρτια οργάνωση και διεξαγωγή, των σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2019-2020, ήταν το θέμα της σύσκεψης, με σκοπό την ενημέρωση και το συντονισμό όλων των εμπλεκομένων, καθώς και την ανταλλαγή απόψεων, για την επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων.
Στη διάρκεια της σύσκεψης, επισημάνθηκε ο σκοπός των αγώνων-αθλητικών δραστηριοτήτων, παρουσιάστηκαν οι σχολικές αθλητικές δραστηριότητες- περίπου 6000 μαθητές-αθλητές Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης, εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν σε όλα τα Ολυμπιακά Αθλήματα-οι αθλητικοί χώροι-γήπεδα, αλλά και οι ευθύνες-υποχρεώσεις των εμπλεκομένων φορέων.


«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, πάντα με οδηγό το αθλητικό ιδεώδες, υποστηρίζει δράσεις, που συμβάλουν στην καλλιέργεια, ανάδειξη και προώθηση του αθλητισμού, που αποτελεί κύριο παράγοντα τόσο της κοινωνικής όσο και της πολιτιστικής ανάπτυξης ενός τόπου. Αθλητισμός, σημαίνει πολιτισμός και πολιτισμός, σημαίνει ανάπτυξη», επισημαίνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, που τονίζει την άοκνη και συνεχή αρωγή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, σε διοργανώσεις και ενέργειες, που ενθαρρύνουν τα παιδιά, να αγαπήσουν και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, με θετικές επιδράσεις, τόσ
ο στη σωματική, όσο και στην ψυχική τους υγεία.