Ξύλο και χημικά μετά την πορεία – 28 συλλήψεις και 13 προσαγωγές

245

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το βράδυ της Κυριακής στα Εξάρχεια. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν ομάδες αντιεξουσιαστών που πέταξαν προς το μέρος

τους αντικείμενα.

Παράλληλα, οι δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στην πλατεία Εξαρχείων και σε ανοικτά καταστήματα από όπου προσήγαγαν κόσμο αδιακρίτως.

Τουλάχιστον 13 άτομα έχουν προσαχθεί από την αστυνομία ενω έγιναν 28 συλλήψεις.

Εκτός των προσαγωγών, σημειώθηκαν και επιθέσεις από τις δυνάμεις των ΜΑΤ αδιακρίτως. Μια κοπέλα τραυματίστηκε στο κεφάλι και την παρέλαβε ασθενοφόρο.

Την ίδια ώρα βάναυση επίθεση δέχθηκε δημοσιογράφος από αστυνομικές δυνάμεις. Όπως δήλωσε ο ίδιος δέχθηκε την επίθεση την ώρα που κατέγραφε με το κινητό του την εισβολή των αστυνομικών σε ανοιχτά καταστήματα της περιοχής.

Κάποιοι που έχουν βρει καταφύγιο σε ταράτσες έριξαν γλάστρες και άλλα αντικείμενα στους άνδρες των ΜΑΤ.

Πώς ξεκίνησε η ένταση στα Εξάρχεια

Μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης πορείας για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου κι ενώ είχαν ανοίξει οι δρόμοι του κέντρου και οι σταθμοί του Μετρό επικράτησε ένταση.

Στην οδό Στουρνάρη, ομάδες νεαρών κατευθύνθηκαν προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων λίγο μετά τις 20:00 και άρχισαν να πετούν αντικείμενα.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους κυνήγησαν και οι νεαροί σκορπίστηκαν στους δρόμους μέσα στα Εξάρχεια. Ωστόσο κάποιοι έβαλαν φωτιές στο δρόμο. Για το λόγο αυτό κινητοποιήθηκαν οι αύρες.

Video Player

Video Player

Video Player

Πάντως, ηρεμία εξακολουθεί να υπάρχει στο κέντρο, το Πολυτεχνείο και την πρώην ΑΣΟΕΕ.

Την ίδια ώρα επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Video Player

Video Player

Video Player

Video Player

Αστακός η ΓΑΔΑ

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί από νωρίς και περιμετρικά του κτιρίου της ΓΑΔΑ για τον φόβο επεισοδίων, μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης πορείας για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει λάβει έκτακτα μέτρα, δεδομένου ότι ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 6 συλλήψεις και 2 προσαγωγές και υπάρχει φόβος για επεισόδια στην Αλεξάνδρας από αλληλέγγυους.

Ήδη, αλληλέγγυοι έχουν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ για τα άτομα που συνελήφθησαν και προσήχθησαν από τις ταράτσες πολυκατοικιών στα Εξάρχεια.

Επιχείρηση στα Εξάρχεια

Νωρίς το απόγευμα η αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις από πολυκατοικία στην Σπ. Τρικούπη, καθώς και σε δύο προσαγωγές από πολυκατοικία στην Στουρνάρη.

Πάνω στους συλληφθέντες βρέθηκαν μολότοφ, πέτρες, αντιασφυξιογόνες μάσκες κλπ.

Μεγάλη και ειρηνική η πορεία του Πολυτεχνείου

Είχε προηγηθεί μια μεγάλη σε όγκο και παλμό πορεία για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η διαδήλωση καθ’ όλη τη διάρκειά της ήταν ειρηνική, με παλμό και συνθήματα κατά της αστυνομίας και υπέρ του πανεπιστημιακού ασύλου.

Πηγή: tanea.gr