Ο γυναικείος αυνανισμός και όχι το σεξ βοηθά στον τοκετό

1060

Έπειτα από 40 βδομάδες κύησης, δεν είναι να απορείς που πολλές εγκυμονούσες θέλουν οπωσδήποτε να γεννήσουν.

Κι ενώ έχουν προταθεί όλες οι πιθανές λύσεις, από ήπια γυμναστική μέχρι και πικάντικα φαγητά, η σταθερή πρόταση λέγεται… σεξ. Δουλεύει όμως;

Ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Νάπολης έκαναν μια μετα-ανάλυση της σχετικής βιβλιογραφίας και μόλις 3 μελέτες κρίθηκαν μεθοδολογικά σωστές. Αυτές μπήκαν στο στόχαστρο της ανάλυσης και μας λένε πως παρά τα φαινόμενα, δεν υπάρχουν πραγματικά δεδομένα που να υποστηρίζουν μια τέτοια συσχέτιση.

Όπως ισχυρίζονται στο άρθρο τους που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Journal of Sexual Medicine», το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι κακό, φτάνει η εγκυμοσύνη να είναι καλή και χωρίς περιπλοκές.

Απόψεις ωστόσο που λένε ότι ο οργασμός διευκολύνει τις συσπάσεις της μήτρας ή απελευθερώνει ωκυτοκίνη, «την ορμόνη της αγάπης», κι έτσι το σεξ συμβάλει στον τοκετό, δεν πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.

Μελετώντας περαιτέρω τη διαθέσιμη βιβλιογραφία, οι ερευνητές βρήκαν πως ο αυνανισμός είναι ενδεχομένως η πλέον ιδανική λύση. Γιατί οι συσπάσεις από τον οργασμό που προκαλείται από τον αυνανισμό είναι μεγαλύτερες από όσες επιφέρει η σεξουαλική διείσδυση.

Με τον αυνανισμό, επίσης, «αποφεύγονται οι φόβοι για βλάβη στο έμβρυο από τη σεξουαλική επαφή», καταλήγουν…

Πηγή: Newsbeast