Υπάρχει ελπίδα;

470

Του Ηλία Χρυσικού *

Οραματίζομαι την Ελλάδα που θα κάνει μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ, καταπολεμώντας τη μιζέρια, τη φαυλότητα, τον λαϊκισμό, τη διαφθορά, το βόλεμα και τον παραλογισμό.

Θέλω μια Ελλάδα που οι πολιτικοί θα εκπληρώνουν το πρότυπο του κορυφαίου πολιτικού της αρχαιότητας Περικλή: “Ηγέτης είναι αυτός που ξέρει τι πρέπει να κάνει και μπορεί να το εξηγήσει στους πολίτες, που αγαπά την πατρίδα του και είναι αδιάφθορος”.

Δυστυχώς, ποτέ άλλοτε στην ιστορία της η Ελλάδα, δεν ήταν τόσο φτωχή, ποτέ δεν ήταν τόσο ευτελής και αλλοπρόσαλλη σε επίπεδο πολιτικής σκέψης και ανάλυσης.

Ίσως να κάνω λάθος, αλλά έτσι πιστεύω. Και η αλήθεια είναι, πως οι μεγάλοι ηγέτες στην πλειοψηφία τους, ήταν έντιμοι, εργατικοί, πατριώτες και οραματιστές, κι όχι μικροί και ανεύθυνοι, καιροσκόποι, που ζητούν να καρπωθούν τον ιδρώτα των άλλων και τους “χυμούς” της πατρίδας τους.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι μεγάλοι ηγέτες νοιάζονταν, για το κοινό καλό και το μελλοντικό χτίσιμο της χώρας και όχι για το προσωπικό τους συμφέρον και το βόλεμα των ημετέρων τους.

Μέχρι που στις μέρες μας κατάλαβα, πως σπανίζουν οι μεγάλοι ηγέτες στον τόπο μας, ενώ οι μέτριοι και οι κακοί αφθονούν.

Και όσο δεν αλλάζουμε εμείς οι ίδιοι, δεν θα έρθει πρόοδος, δεν θα υπάρξει ελπίδα.

 

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση 92,2 fm στο Ν. Πιερίας.