Οι μαζικότερες πορείες των τελευταίων ετών στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο του Πολυτεχνείου (φωτογραφίες)

519

Με τις μαζικότερες πορείες των τελευταίων ετών τιμήθηκε στη Θεσσαλονίκη η 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Έγιναν τρεις πορείες, όλες με αφετηρία την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Η πορεία στην οποία συμμετείχαν μέλη του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές και μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, πέρασε από το προξενείο των ΗΠΑ, όπου οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα, ανέβηκε την πλατεία Αριστοτέλους και τελείωσε στο άγαλμα του Βενιζέλου

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με βουλευτές και μέλη της Νεολαίας έκανε ξεχωριστή πορεία, η οποία έκανε στάση στο προξενείο των ΗΠΑ και ολοκληρώθηκε στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, στη συμβολή των οδών Ερμού με Βενιζέλου.

Το κύριο σώμα της τρίτης πορείας, με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων, κινήσεων, κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς επέστρεψε στην οδό Εγνατία στο ύψος Πολυτεχνικής Σχολής. Τμήμα του μπλοκ του αντιεξουσιαστικού χώρου, τελείωσε την πορεία στην Καμάρα, όπου και παραμένει.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και η Τροχαία διέκοψε από νωρίς το απόγευμα την κυκλοφορία των οχημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: kathimerini.gr