Έφτασε η ώρα των ημιτελικών

314

Ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει στον πρώτο ημιτελικό, στις 16:00 ώρα Ελλάδας, τον Roger Federer, τον οποίο είχε κερδίσει στην πρώτη τους συνάντηση, στη Μελβούρνη στις αρχές της χρονιάς, αλλά ηττήθηκε στις δυο επόμενες, στον τελικό του Ντουμπάι και στα ημιτελικά της Βασιλείας.

Μόλις 20 ώρες είχε περίπου στη διάθεσή του ο Έλληνας αθλητής για να ξεκουραστεί και να ανασυγκροτηθεί ενόψει του σημερινού, πολύ δύσκολου και ιστορικού ραντεβού με τον Ελβετό, καθώς χθες έδωσε μια τεράστια μάχη τριών ωρών με τον Rafael Nadal, την οποία τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει.

Είναι αξιοσημείωτο πάντως πως στην πρώτη του παρουσία στο τουρνουά, κατάφερε να βρεθεί στην ημιτελική φάση, παίζοντας πολύ καλό τένις και στα 3 πρώτα παιχνίδια του.

Ο Federer είναι αναμφίβολα ο πιο επιτυχημένος παίκτης στην ιστορία του αθλήματος, όπως είναι και ο πιο επιτυχημένος στο συγκεκριμένο τουρνουά. Για 16η φορά (σε 17 παρουσίες στο τουρνουά) προκρίθηκε στα ημιτελικά και διεκδικεί την 11η πρόκρισή του στον τελικό και τον 7ο τίτλο του στο θεσμό.

Δεν ξεκίνησε καλά το τουρνουά ο 38χρονος Ελβετός, καθώς ηττήθηκε στην πρεμιέρα του από τον Dominic Thiem, άνοιξε όμως το δρόμο για την πρόκριση η νίκη του επί του Matteo Berrettini και την εξασφάλισε η νίκη του επί του Novak Djokovic, σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στα τελευταία χρόνια.

Στις 22:00 το βράδυ ώρα Ελλάδας θα γίνει ο 2ος ημιτελικός, ανάμεσα στον Dominic Thiem και στον Alexander Zverev. Κάνοντας δυο πολύ εντυπωσιακά παιχνίδια, ο Thiem κέρδισε τους Federer και Djokovic, για να εξασφαλίσει από νωρίς την 1η θέση του ομίλου του και την πρόκριση στα ημιτελικά.

O Zverev χρειάστηκε να περιμένει μέχρι χθες το βράδυ για να τα καταφέρει, χάρη στη νίκη του επί του Daniil Medvedev. Το έκανε όμως και παρέμεινε “ζωντανός” για την προσπάθεια της υπεράσπισης του τίτλου του στο Λονδίνο.

Ο Thiem, ο οποίος για πρώτη φορά προκρίθηκε στα ημιτελικά του ATP Finals, μετά από 3 συνεχόμενους αποκλεισμούς στο round robin, έχει την προϊστορία με το μέρος του, καθώς έχει κερδίσει τον Sascha στις 5 από τις 7 προηγούμενες αναμετρήσεις τους. Φέτος ωστόσο δε συναντήθηκαν καμιά φορά, όπως δεν έχουν συναντηθεί και σε indoor τουρνουά εδώ και 2,5 χρόνια.