ΕΛ.ΑΣ.: 87 συλλήψεις σε κατάστημα με παράνομα παιχνίδια στην Αττική

192

Σε 87 συλλήψεις προχώρησε χθες Πέμπτη  η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας κατά την έφοδό της σε κατάστημα όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια, σε περιοχή της Αττικής.

Από τα 87 άτομα που συνελήφθησαν τα 2 ήταν προσωρινά υπεύθυνα, 13 υπάλληλοι του καταστήματος και 72 παίκτες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια και τα προσωπικά δεδομένα, καθώς και για απείθεια.

Από τον έλεγχο στο κατάστημα διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκατασταθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο τριάντα (30) πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές παράνομων τυχερών παιγνίων συνδεδεμένοι σε server με (2) οθόνες και (4) κεντρικές μονάδες, δύο (2) οθόνες στους τοίχους και παιγνιομηχάνημα τύπου ρουλέτα. Επιπρόσθετα σε έτερους χώρους είχαν εγκατασταθεί (4) ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια χαρτοπαιξίας, (6) επιτραπέζιες ρουλέτες και έτερη ψηφιακή.

Επιπρόσθετα οι χώροι του καταστήματος επιτηρούνταν από (25) κάμερες, συνδεδεμένες σε server, χωρίς να είναι ενήμεροι οι θαμώνες και χωρίς άδεια της αρμόδιας Αρχής, ενώ εξωτερικά του καταστήματος ήταν εγκατεστημένες άλλες (2) κάμερες.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ηλεκτρονική ρουλέτα
  • Παιγνιομηχάνημα τύπου «ρουλέτα»
  • 6 επιτραπέζιες ρουλέτες
  • 4 τραπέζια χαρτοπαιξίας
  • 31 ηλεκτρονικοί υπολογιστές
  • 6 μονάδες κεντρικού ηλεκτρονικού υπολογιστή (server)
  • 4 οθόνες
  • 27 ασύρματες κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης
  • Ταμειακή μηχανή
  • Πλήθος δεσμίδων καρτών χαρτοπαιξίας
  • Πλήθος μαρκών διαφόρων χρωμάτων 
  • 2.915 ευρώ

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές με τα παρελκόμενά τους, οι ρουλέτες, τα ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια, οι τράπουλες και οι πλαστικές μάρκες θα αποσταλούν για φύλαξη στις αποθήκες της ΔΔΔΥ, ενώ το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.

Οι (32) σκληροί δίσκοι και οι (6) server θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά (87) άτομα και συγκεκριμένα (2) προσωρινά υπεύθυνοι, (13) υπάλληλοι του καταστήματος και (72) παίκτες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια και τα προσωπικά δεδομένα, καθώς και για απείθεια.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ο νόμιμος εκπρόσωπος και διαχειριστής της ιδιοκτήτριας εταιρείας του καταστήματος, ο οποίος απουσίαζε την ώρα του ελέγχου και κατηγορείται για παραβάσεις των νόμων για τα παίγνια και τα προσωπικά δεδομένα, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σημειώνεται ότι, για (4) αλλοδαπούς παίκτες προέκυψε πως στερούνταν νομιμοποιητικών για την παραμονή τους στη χώρα εγγράφων και σε βάρος τους θα επιβληθεί το μέτρο της διοικητικής τους απέλασης, ενώ για (1) ακόμη αλλοδαπό, εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: zougla.gr