Σε εξέλιξη το φοιτητικό συλλαλητήριο

174

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας το οποίο πραγματοποιείται με αφορμή τα γεγονότα που συνέβησαν πριν από λίγες μέρες στην ΑΣΟΕΕ, το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου, αλλά και τις αλλαγές τις οποίες προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας.

Οι διαδηλωτές, με κεντρικό σύνθημα «Το φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν καταστέλλεται», συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και πρόκειται να κατευθυνθούν προς τη Βουλή.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Μπαράζ καταλήψεων

Εν τω μεταξύ, από την Τρίτη, ξεκίνησε μπαράζ καταλήψεων σε σχολές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα θλιβερά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Οικονομικό πανεπιστήμιο αλλά και την καταπάτηση του ασύλου από τους αστυνομικούς όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές.

Το κλίμα ενόψει των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο δυναμιτίζεται επικίνδυνα. Μέχρι στιγμής στο «χορό» των καταλήψεων έχουν μπει φοιτητικοί σύλλογοι αρκετών σχολών σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, κλειστά θα είναι έως και την Κυριακή το Γεωπονικό, το Πάντειο, η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, αρκετά τμήματα του ΕΚΠΑ όπως το Μαθηματικό, Φυσικό, η Ιατρική και η Νομική καθώς και το Γεωλογικό.

Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κατάληψη έως και την Κυριακή έχουν αποφασίσει οι φοιτητές σε όλες τις σχολές του ιδρύματος ενώ κλειστά θα παραμείνουν και αρκετά τμήματα στο Αριστοτέλειο (Φιλολογίας, Ιστορικό – Αρχαιολογικό, Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών κ.α.).

Αποφάσεις για καταλήψεις υπήρξαν και στο πανεπιστήμιο της Πάτρας (Βιολογίας, Μαθηματικό, Πολιτικών Μηχανικών κ.α.) ενώ σήμερα θα υπάρξουν και νέες συνεδριάσεις φοιτητικών συλλόγων προκειμένου να ληφθούν αντίστοιχες αποφάσεις.

Πηγή: tanea.gr