Με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής ο συνολικός αναπτυξιακός σχεδιασμός του λιμανιού της Ραφήνας

230

Το βασικό σχέδιο ανάπτυξης του λιμανιού της Ραφήνας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού, με τη διευθύνουσα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας (Ο.Λ.Ρ.) Δέσποινα Γκικάκη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον εκσυγχρονισμό του λιμανιού, στα λιμενικά έργα, στη διαχείριση των παρακτίων ζωνών και στην κυκλοφορική επιβάρυνση της περιοχής τους θερινούς μήνες, καθώς το λιμάνι εξυπηρετεί την τουριστική και εμπορευματική κίνηση προς τις Κυκλάδες ενώ έχει την αποκλειστική σύνδεση με το Μαρμάρι Ευβοίας.

Κίνηση συνεχώς αυξανόμενη καθώς το λιμάνι περιλαμβάνεται στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών και κατατάσσεται μεταξύ των 16 ελληνικών λιμένων Διεθνούς Ενδιαφέροντος.

Κοινή θέση ήταν η ανάπτυξη του λιμανιού να πραγματοποιηθεί με την ταυτόχρονη κατασκευή των υποδομών της πόλης, σε συνεργασία του Ο.Λ.Ρ. με την Περιφέρεια, το Δήμο και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Με την ευκαιρία η κ Γκικάκη ενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη για την επιτυχή διεξαγωγή της ετήσιας πρακτικής άσκησης με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και σενάριο καταστολής έκτακτου περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης εντός του χώρου του Αλιευτικού Καταφυγίου Λιμένα Ραφήνας, που πραγματοποιήθηκε στις 11 Νοεμβρίου.

Πηγή: zougla.gr