Βικτώρια : Συνεχίζεται η κακοκαιρία, πολλά προβλήματα σε όλη τη χώρα

250

Τη χώρα μας πλήττει εδώ και αρκετές ώρες η «Βικτώρια», η οποία έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα στο μάτι του κυκλώνα έχουν μπει από εχθές Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, όπως και Κρήτη.

Ανάμεσα στις καταστροφές που καταγράφησαν ήταν η αποκόλληση της γέφυρας του Κερίτη στα Χανιά, σπίτια καταπλακώθηκαν από τις λάσπες στην Κεφαλονιά, ενώ είχαμε και μεγάλες καταστροφές στην Κέρκυρα. Πολλά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο νησί των Οθωνών, βόρεια της Κέρκυρας, λόγω των δυνατών ανέμων.

Η δύναμη του αέρα ήταν τόσο ισχυρή που ξεριζώθηκαν δέντρα, κόπηκαν καλώδια της ΔΕΗ, και λύγισαν μέχρι και οι στύλοι του μνημείου στην κεντρική πλατεία.

Το πρωί της Τετάρτης, ένα σπάνιο φαινόμενο παρατηρήθηκε στην παραλία των Οθωνών. Η ακτή και ο δρόμος ντύθηκαν στα λευκά!

Schiuma…inquinamento? No acqua di mare arrivata fino a terra in questo modo. La spiaggia davanti alla locanda non esiste più, o meglio, si è spostata sulla strada.

Δημοσιεύτηκε από Othonimmobiliare στις Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019

Δεν πρόκειται, όμως, για χιόνι ή χαλάζι, αλλά για αφρούς από τη θάλασσα.

Questo è il buongiorno di stamattina.

Δημοσιεύτηκε από Othonimmobiliare στις Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019

Καθώς τα μανιασμένα κύματα «έσκασαν» στην παραλία των Οθωνών, οι αφροί της θάλασσας δημιούργησαν την αίσθηση χιονισμένου τοπίου.

Μοναδικό φαινόμενο μετά την Βικτώρια στους Οθωνούς. Αφρός έμεινε πίσω από όπου πέρασε η θάλασσα.

Δημοσιεύτηκε από Othoni island στις Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

Φυσικά σημειώθηκαν προβλήματα και στις ακτοπλοϊκες συγκοινωνίες.

Η επέλαση της Βικτώριας όμως δεν σταμάτησε εκεί. Το πρωί της Τετάρτης στο πέρασμα της από την Αχαΐα προκάλεσε… υπερχείλιση της θάλασσας, η οποία κάλυψε την παραλιακή λεωφόρο στο Ρίο βγάζοντας μαζί της μέχρι και πέτρες.

Ενδεικτικό του πόσο δυνατό ήταν ήταν το πέρασμα της «Βικτώριας» είναι πως στην Ιθάκη μέσα σε 8 περίπου ώρες έπεσαν 71 χιλιοστά βροχής.

Πρόκειται για ένα ισχυρό κύμα κακοκαιρίας με πολύ δυνατούς ανέμους, το οποίο δίνει την ίδια στιγμή μεγάλα ύψη βροχής και στην Αθήνα.

Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα, δε, με τον μετεωρολόγο του One Channel, Γιάννη Καλλιάνο οι βροχές και οι καταιγίδες που συνοδεύουν την «Βικτώρια», αναμένεται να συνεχιστούν σε πολλές περιοχές της χώρας έως το βράδυ της Τετάρτης, με έμφαση στα ανατολικά και στα νότια ηπειρωτικά, στην Κεντρική και στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Με φόντο την πλήρη εξέλιξη των σφοδρών καιρικών φαινομένων που έφερε η κακοκαιρία «Βικτώρια» σε όλη τη χώρα, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, δίνει τις προβλέψεις του του για την εξέλιξη της, τις επόμενες ώρες.

Πηγή: in.gr