Το σκίτσο με τα ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο που εξόργισε το Twitter

83

Πολλές αντιδράσεις στα social media έχει προκαλέσει το σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Καθημερινή και συγκεκριμένα στο φύλο της Τρίτης.

Παρ’ όλο που ο  Δημήτρης Χαντζόπουλος είναι ένας από τους γνωστούς σκιτσογράφους στην Ελλάδα κι έχει δημοσιεύσει ορισμένα από τα καλύτερα σκίτσα που έγιναν ποτέ, το συγκεκριμένο του σκίτσο, δίχασε, προβλημάτισε και εξόργισε αρκετούς χρήστες του διαδικτύου.

Το προκλητικό σκίτσο

Το σκίτσο του αφορούσε στο θέμα με το πανεπιστημιακό άσυλο και τα όσα έγιναν την Δευτέρα στην ΑΣΟΕΕ.

Έτσι λίγες μέρες λοιπόν πριν τις εκδηλώσεις για την 17 Νοέμβρη, ο σκιτσογράφος ζωγράφισε ένα τανκ με το σήμα της αναρχίας και μία γροθιά να βρίσκεται έξω από το Πολυτεχνείο και τα ΜΑΤ να είναι στο εσωτερικό και στις κολώνες του Πανεπιστημίου.

Το σκίτσο αυτό όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στα social media, ενώ αρκετοί χρήστες του Τwitter άσκησαν σκληρή κριτική τόσο στο σχέδιο όσο και στον δημιουργό του.

Πολλοί συνδύασαν το τανκ του σκίτσου με το τανκ των συνταγματαρχών που έριξε την πύλη του Πολυτεχνείου το 1973. Κι αν μη τι άλλο πρόκειται για μεγάλη ασέβεια στους νεκρούς του Πολυτεχνείου.

Αντιδράσεις στα social media:

Πηγή: tanea.gr