Σε εξέλιξη η κακοκαιρία στην Κρήτη – “Κόπηκε” η διάβαση στον Κερίτη

85

Αποκόλλησε η διάβαση στον Κερίτη από την κακοκαιρία που πλήττει τα Χανιά, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αντιμετωπίζουν πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα. Δημότες της περιοχής του Αλικιανού βρίσκονταν όλο το βράδυ της Τρίτης στην προσωρινή διάβαση για να αποτρέψουν τυχόν ατύχημα. Ωστόσο, μόλις φούσκωσε ο ποταμός, έκλεισαν το δρόμο και διέκοψαν την κυκλοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι η ιστορική γέφυρα του Κερίτη είχε καταστραφεί από την ισχυρή κακοκαιρία που έγινε πριν από ένα χρόνο στην περιοχή και τότε οι κάτοικοι του Αλικιανού κατασκεύασαν μία πρόχειρη διάβαση για να διευκολυνθεί η διέλευσή τους από τον Αλικιανό προς τα Χανιά.

Εν τω μεταξύ αυξάνονται τα προβλήματα στην κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο Σκινέ-Φουρνέ λόγω προγραμματισμένων έργων, που ξεκίνησαν πριν από μέρες.

Στο οδικό δίκτυο Σκινέ-Σούγιας δημιουργούνται προβλήματα στην κυκλοφορία λόγω των μικρών κατολισθήσεων όπως παρατηρείτε στις φωτογραφίες του flashnews.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυκλοφορία πραγματοποιείται κανονικά από Πατελάρι, Γαβρανού, Κουφός, Αλικιανός του Δήμου Πλατανιά. Ωστόσο, συνιστάται προσοχή στην κυκλοφορία, λόγω κατολισθήσεων.

Κατολισθήσεις γίνονται και στη Νοτιοδυτική Κίσαμο και συγκεκριμένα σε Πλοκαμιανά, Σφηνάρι και Μελισσουργείο. Συνεργεία του Δήμου Κισάμου καθαρίζουν τους δρόμους ώστε να διευκολύνεται η διέλευση των οχημάτων. Συνίσταται μεγάλη προσοχή και στα Εννιά Χωριά, λόγω των κατολισθήσεων αλλά και των φερτών υλικών που υπάρχουν στους δρόμους και τα οποία μεταφέρθηκαν από ξεχειλισμένα ρυάκια.

Κλειστά τα σχολεία στο Ηράκλειο

Αυτή την ώρα η βροχόπτωση είναι έντονη σε πολλές περιοχές του Νομού Ηρακλείου ενώ τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή της Μεσαράς.

Όπως αναφέρει το ekriti.gr, σύμφωνα με τον Γενικό Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη, Αρχιπύραρχο Νίκο Λαγουδάκη, η υπηρεσία έχει κληθεί σε περίπου 8 περιστατικά άντλησης υδάτων σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Επίσης, για προληπτικούς λόγους, πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν διασκορπιστεί γύρω από επικίνδυνα σημεία όπου υπάρχουν ποταμοί καθώς εξαιτίας της δυνατής βροχής φουσκώνουν γρήγορα, όπως έγινε στην περιοχή του Κόκκινου Πύργου.

Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, το φαινόμενο αναμένεται να ενταθεί μεταξύ 13.00 – 15.00 το μεσημέρι.

Στον Δήμο Φαιστού ο Δήμαρχος αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία για προληπτικούς λόγους καθώς όπως είπε στο ekriti.gr η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί κι έτσι κρίθηκε σκόπιμο τα παιδιά να πάνε στο σπίτι τους. 

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Δήμαρχος Φαιστού, τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στην πεδιάδα του Δήμου όπου δρόμοι πλημμύρισαν, ρέματα φούσκωσαν ενώ προβλήματα προκλήθηκαν και στην περιοχή των Καπαριανών αλλά και στο Τυμπάκι.

Πηγή: zougla.gr