ΟΠΠΑΠ: Προγραμματισμός για την πολιτιστική ατζέντα του 2020 & Δημιουργική συνεργασία στις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις

400

Η συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων στις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων 2019, η καταγραφή της ατζέντας των δρωμένων που πρόκειται να υλοποιήσουν κατά τη διάρκεια του 2020, οι ημερομηνίες και η υλικοτεχνική υποδομή που απαιτείται βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των εκπροσώπων των πολιτιστικών φορέων και συλλόγων του Δήμου Κατερίνης, με το Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ).

Η συνάντηση, την οποία συντόνισε ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Νίκος Τσιαμπέρας πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου. Στη διάρκεια της σύσκεψης, οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων που προσήλθαν μαζικά εξέφρασαν τη βούλησή τους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου. Επιπλέον, πρόκειται τις επόμενες ημέρες να διατυπώσουν και εγγράφως προτάσεις παρουσίασης εθίμων ή εφόσον το επιθυμούν να τους παραχωρηθεί από τον Δήμο σπιτάκι/περίπτερο για την προβολή του έργου τους σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες.

Πολιτιστικό καλεντάρι για όλες τις εκδηλώσεις του 2020 σε έντυπη και ψηφιακή μορφή 

Όπως επισήμανε απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των συλλόγων ο κος Τσιαμπέρας: «Σας μεταφέρω τον εγκάρδιο χαιρετισμό του Δημάρχου μας Κώστα Κουκοδήμου και σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη μεγάλη ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας. Σας θέλουμε αρωγούς και άμεσους συνεργάτες στις εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα, οι οποίες φέτος θα αγκαλιάσουν όλη την πόλη. Παράλληλα, μας δίνεται από αυτό το βήμα η δυνατότητα αποτελεσματικής συνεργασίας και αφού γίνει η καταγραφή όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων σας, των αιτημάτων σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής να δημιουργήσουμε ένα Πολιτιστικό καλεντάρι για το 2020, το οποίο θα περιλαμβάνει τις σημαντικότερες εκδηλώσεις και θα κυκλοφορήσει σε έντυπη και ψηφιακή μορφή. Στην συνέχεια μέσω του Γραφείου τύπου του Δήμου μας,  του ΟΠΠΑΠ και φυσικά μέσα από τους συλλόγους θα το επικοινωνήσουμε παντού. Είμαι βέβαιος ότι το πολιτιστικό έργο που διαχρονικά υλοποιείτε, ο διάλογός μας και η γόνιμη συνεργασία θα πάει ψηλά την Κατερίνη της Τέχνης και του Πολιτισμού».

 Στη διάρκεια της σύσκεψης έγιναν αναφορές – προτάσεις από εκπροσώπους συλλόγων για τη διερεύνηση και νέων τρόπων, που θα προωθήσουν ακόμα περισσότερο τη δημιουργική συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ των πολιτιστικών συλλόγων και του Οργανισμού, επικαιροποιήθηκε το πρωτόκολλο διοικητικών συμβουλίων και διευθύνσεων όλων των συλλόγων και ανανεώθηκε το ραντεβού για μία νέα συνάντηση για την οριστικοποίηση του προγράμματος εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα.