Ετοίμαζαν χτύπημα μεγάλης κλίμακας με παγιδευμένο ασθενοφόρο – μαϊμού

212

Από τον Νοέμβριο του 2017 η ΕΛ.ΑΣ. είχε βάσιμες υπόνοιες για τη σύνθεση της ένοπλης οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα που εξαρθρώθηκε ύστερα από επιδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, το πρωί του Σαββάτου, σε γιάφκα της οδού 17ης Νοεμβρίου στον Χολαργό!

Με κύριο άξονα την εκκένωση της κατάληψης «GARE» στη οδό Καλλιδρομίου, στην οποία είχε ρόλο επιμελητείας ο 45χρονος που θεωρείται και δημιουργός της Επαναστατικής Αυτοάμυνας και από τα πλέον δραστήρια και γνωστά πρόσωπα στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Μάλιστα, την τελευταία πενταετία η ΕΛ.ΑΣ. διέθετε σειρά πληροφοριών και είχε συντάξει έγγραφα ότι ο ίδιος ένοπλος ήταν «ηγέτης» ομάδας 30-50 αντιεξουσιαστών που προχωρούσε σε δεκάδες επιθέσεις με μολότοφ κ.λπ. σε διμοιρίες των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Στον ίδιο στόχο, δηλαδή, που χτυπήθηκε δύο φορές και με Καλάσνικοφ από την Επαναστατική Αυτοάμυνα, στην οποία ηγέτης ήταν το ίδιο άτομο.

Εντύπωση ωστόσο προκαλούν πληροφορίες ότι ενώ η ΕΛ.ΑΣ. ετοιμαζόταν στις αρχές του 2018 να προχωρήσει σε νέα νυχτερινή επιδρομή στην κατάληψη «GΑRE» που θεωρούνταν ορμητήριο των υπόπτων, υπήρξε εντολή από τους επιτελείς της Κατεχάκη να μην υπάρξει καμιά περαιτέρω ενέργεια. Χωρίς αυτό να δικαιολογηθεί…

  • Ποια είναι τα μυστικά των επιθέσεων;
  • Ποιοι είναι οι ύποπτοι;
  • Ποιες κατηγορίες βαραίνουν τους δύο συλληφθέντες;

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» που κυκλοφορούν την Δευτέρα

Πηγή: tanea.gr