Επεισόδια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (φωτογραφίες)

360

Περίπου 80 νεαρά άτομα και αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται αυτήν την ώρα στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΟΕ), που παραμένει κλειστό μέχρι τις 17 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου.

Νωρίτερα, ομάδα ατόμων επιτέθηκε έξω από την ΑΣΟΕΕ με πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να απωθήσουν τους νεαρούς.

Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές έως αυτήν την ώρα, ενώ παραμένει κλειστή η οδός Πατησίων.

Τα επεισόδια πραγματοποιούνται λίγες ώρες μετα την απόφαση της Συγκλήτου να κλείσει το πανεπιστήμιο για μια εβδομάδα μετά τη «γιάφκα» που εντοπίστηκε στο εσωτερικό του πανεπιστημίου την Κυριακή. 

Η επιχείρηση της αστυνομίας στο εσωτερικό της ΑΣΟΕΕ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε χώρους που τελούσαν υπό κατάληψη και χρησιμοποιούνταν ως «ορμητήρια» για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων και στους οποίους γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες καθώς και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις αυτές.

Η Σύγκλητος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου από τη Δευτέρα έως και την επόμενη Κυριακή 17 Νοεμβρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: kathimerini.gr