Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

197

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί αστυνομική επιχείρηση με έρευνες σε χώρους εσωτερικά του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η επιχείρηση της αστυνομία έρχεται δύο ημέρες μετά την προειδοποίηση, εκ μέρους της Συγκλήτου του Ιδρύματος, ότι στις εγκαταστάσεις αυτού καταγράφονται επεισόδια ικανά να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μελών της κοινότητάς του».

«Στα επεισόδια αυτά πρωταγωνιστούν άγνωστοι που εισέρχονται και εξέρχονται ανεξέλεγκτα στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, είτε για να χρησιμοποιήσουν τους χώρους του Ιδρύματος ως ορμητήριο για συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις, είτε για να βεβηλώσουν το κτήριο, επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν τα μέλη της κοινότητας», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ενώ η Σύγκλητος «εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση αυτή, καθώς συχνά καταστρέφονται υποδομές πυρόσβεσης, αποκλείονται έξοδοι του κτηρίου, δημιουργούνται ασφυκτικές συνθήκες λόγω ρίψης δακρυγόνων και μολότοφ, προκαλείται πανικός και τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των φοιτητών και του προσωπικού», αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, με αφορμή την πρόσφατη εκκένωση από την αστυνομία του διατηρητέου κτηρίου επί των οδών Δεριγνύ και Μαυροματαίων (κατάληψη «Βανκούβερ», δίπλα στην πρώην ΑΣΟΕΕ) που τελούσε υπό κατάληψη, η Σύγκλητος σημείωνε ότι «σταθερή θέση του Πανεπιστημίου ήταν και παραμένει ότι «το εν λόγω κτήριο θα πρέπει να περιέλθει στη διαχείριση και χρήση του Ιδρύματος» και να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του στο πλαίσιο της αποστολής του».

Απαντώντας τόσο στην έκκληση της Συγκλήτου αλλά και την κλιμάκωση των περιστατικών βίας μετά την εκκένωση της κατάληψης, την Παρασκευή κορυφαίος αξιωματούχος του Υπ. Προστασίας του Πολίτη  σημείωνε ότι τόσο για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ όσο και για την επιστολή της Συγκλήτου είχε ενημερωθεί η Εισαγγελία και επρόκειτο να γίνει «ό,τι προβλέπει ο νόμος».

Πηγή: kathimerini.gr