«Ήταν η κακιά η ώρα» λέει ο παιδοκτόνος αστυνομικός

222

Ο παιδοκτόνος που σκότωσε την 7χρονη κόρη του τον Ιούνιο του 2015 μίλησε μετανιωμένος μέσα από τις φυλακές.

Ο 52χρονος που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με την φριχτή του πράξη ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ήταν η κακιά η ώρα, άθελα μου έγινε. Δεν προσχεδίασα τίποτα, έγινε αυθόρμητα χωρίς να το καταλάβω».

Ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως την περίοδο διάπραξης του εγκλήματος δεν ένιωθε καλά, αισθανόταν κούραση από την δουλειά του την οποία δεν άντεχε, για αυτό μάλιστα εκείνη την περίοδο είχε προβεί στην λήψη γονεϊκής άδειας. Αναφερόμενος στη σχέση που είχε με τη σύζυγό του ο παιδοκτόνος εξιστορεί πως υπήρχαν προστριβές κατά περιόδους προσθέτοντας πως « μπορεί να φταίει κι αυτό».

Ο 52χρονος είχε δηλώσει ότι άκουγε φωνές οι οποίες που επέδειξαν να σκοτώσει το παιδί του αλλά το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό τους καθώς ο πραγματογνώμονας που διορίστηκε από την Δικαιοσύνη κατέληξε στο ότι ο 52χρονος αντιμετώπισε μεν στο παρελθόν καταθλιπτική διαταραχή αλλά είχε πλήρη συναίσθηση των πράξεων του δε κατά την τέλεση του φρικτού εγκλήματος.

Μέσα από τις φυλακές ο δράστης αποκάλυψε πως δεν έχει καμία επαφή έκτοτε με το άλλο του παιδί αλλά παρά το φόβο του θα επιχειρήσει να το προσεγγίσει όταν αφεθεί ελεύθερος ενώ τέλος  απευθύνει μήνυμα προς την μητέρα του 7χρονου παιδιού τους,  ζητώντας την συγχώρεση της.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου εξετάστηκε η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, έκρινε ένοχο τον 51 ετών κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, αλλά του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου κι έτσι η πρωτόδικη ποινή των ισόβιων δεσμών μειώθηκε σε κάθειρξη 15 ετών.

Πηγή: tanea.gr