Η χώρα εποικίζεται;

534

Του Ηλία Χρυσικού *

Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει ένα απέραντο hot spot, καθώς η μεταφορά μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα, δεν λύνει το πρόβλημα.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι, το διασπείρει και το πολλαπλασιάζει σ’ ολόκληρη τη χώρα, θα έχει δυνητικά εφιαλτικές συνέπειες και οι δηλώσεις περί ανθρωπισμού και οι ευχές δεν λύνει το πρόβλημα.
Προτεραιότητα των κυβερνώντων είναι η ουσιαστική φύλαξη των συνόρων, να μπει φρένο στη δράση των ΜΚΟ, (οι οποίες σε μεγάλο βαθμό ευθύνονται για την διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία), να επιταχυνθεί η διαδικασία χορήγησης ασύλου και να σταματήσει η διασπορά μεταναστών, ιδιαίτερα σ’ εθνικά ευαίσθητες περιοχές.
Θεωρώ ότι χρειάζονται αποτελεσματικές πολιτικές και η αίσθηση κάποιων είναι ότι η πολιτική αυτή είναι αδιέξοδη και επικίνδυνη.
Η κυβέρνηση σκέπτεται να δημιουργήσει (σ΄όλη την επικράτεια) γκετοποιημένες κοινότητες, οι οποίες θα βρίσκονται σε διαρκή διαμάχη με τις τοπικές κοινωνίες, με την μόνη διαφορά ότι οι μουσουλμάνοι, δεν ενσωματώνονται, διότι δεν το επιτρέπει το θρήσκευμά τους και όποιος διαβάσει το Κοράνι, το αντιλαμβάνεται.
Η εξάπλωσή τους σε μη μουσουλμανικές χώρες, είναι το θρησκευτικό τους καθήκον και δεν είναι περίεργο που δεν αναζητούν καταφύγιο σε πλούσιες μουσουλμανικές χώρες, αλλά επιλέγουν να έρθουν στη χώρα μας, με την τόση ταλαιπωρία τους.
Εν ευθέτω χρόνο θα ζητήσουν τα δικά τους σχολεία, τους δικούς τους νόμους, τη σαρία επί του προκειμένου και δικούς τους λατρευτικούς χώρους.
Κλείνοντας αναρωτιέμαι και σε κάτι ακόμη, αν αντέχει το εκπαιδευτικό μας σύστημα να μορφώσει όλα αυτά τα παιδιά και αν αντέχει το δημόσιο σύστημα υγείας να παράσχει αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας.
Πολλά ερωτήματα, που θέλουν απαντήσεις…ιδίως από την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση 92,2 fm στο Ν. Πιερίας.