H επίσκεψη στο Σισμανόγλειο και η αναζήτηση φαρμακείου «πρόδωσαν» την ταυτότητα των τρομοκρατών

191

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα φαίνεται να βρίσκονταν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα», όπως μαρτυρούν τα ευρήματα και ο οπλισμός που βρέθηκε στη γιάφκα τους.

Συγκεκριμένα ανάμεσα στα ευρήματα της γιάφκας της Κυψέλης που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στον Χολαργό, εντοπίστηκε μία διόπτρα νυχτερινής σκόπευσης, αυτοκόλλητα και φάροι ασθενοφόρων για καμουφλάζ, μία συσκευή εντοπισμού ραδιοσυχνοτήτων (προφανώς για παρακολούθηση περιπολικών), καθώς και πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Ταυτόχρονα εντοπίστηκε ένα πιεστικό μηχάνημα πίεσης και απολύμανσης χώρου και ένα μπουκάλι χλωρίνης.

Όλα αυτά βρέθηκαν στο σπίτι στο Χολαργό, διότι το βράδυ που έγινε η ληστεία σε κατάστημα τυχερών παιγνίων της ίδιας περιοχής και κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε ο 46χρονος συνεργός των δραστών, ο 41χρονος μαζί με τον 45χρονο, μετέφεραν τα αντικείμενα από την Κυψέλη στο σπίτι του δεύτερου στο Χολαργό.

Προσπάθησαν μάλιστα να απολυμάνουν επιμελώς το χώρο στην Κυψέλη με τη χλωρίνη και το πλυστικό μηχάνημα.

Σημειωτέον ότι μετά τη ληστεία οι δράστες διέφυγαν με μοτοσικλέτα, η οποία είχε κλαπεί στις 11 Οκτωβρίου από την Πεύκη. Βρέθηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ σε κοντινή απόσταση στην οδό Θεμιστοκλέους και Τήνου.

Η επίσκεψη στο Σισμανόγλειο

Μετά τη ληστεία και τον τραυματισμό του 46χρονου, ο 41χρονος συλληφθείς με μισθωμένο αυτοκίνητο και τη βοήθεια μίας γυναίκας (δεν είναι η συλληφθείσα) προσπάθησαν να περιθάλψουν το τραύμα του συνεργού τους, με κάθε προφύλαξη προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες.

Ετσι οι δυο τους ξεκίνησαν  να αναζητούν φαρμακείο ενώ επισκέφθηκαν και το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο προφανώς για μια διερευνητική επαφή για να ζητήσουν βοήθεια.

Λίγη ώρα αργότερα, όπως κατέγραψαν κάμερες και καταθέσεις μαρτύρων, το αυτοκίνητο επέστρεψε στο νοσοκομείο φέροντας μαζί και τον τραυματία 46χρονο.

Το ίδιο όχημα καταγράφηκε μάλιστα και στο Χαλάνδρι, όπου ο 41χρονος και η γυναίκα συνοδηγός προμηθεύτηκαν από ένα φαρμακείο, σκεύασμα που χορηγείται σε περιπτώσεις σοβαρού τραυματισμού.

Οι κινήσεις τους αυτές σε συνδυασμό με τις μαρτυρίες και τα πλάνα από τις κάμερες παρακολουθήσεις οδήγησαν την Αντιτρομοκρατική στην εξακρίβωση της ταυτότητας του 41χρονου συλληφθέντα.

Πηγή: kathimerini.gr