Στο γραφείο της Κεραμέως ο «Ρουβίκωνας»

173

Τα μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας» έγραψαν συνθήματα στους τοίχους έξω από το γραφείο της υπουργού και πέταξαν μαύρη μπογιά στην πόρτα.

Φθορές στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στο Χαλάνδρι προξένησαν χθες αναρχικοί-μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας». Σε χρόνο που δεν έχει επακριβώς προσδιορισθεί, μπήκαν δίχως να γίνουν αντιληπτοί στο κτίριο και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους έξω από το γραφείο της υπουργού, ενώ πέταξαν μαύρη μπογιά στην πόρτα. Αποχώρησαν δίχως να γίνουν αντιληπτοί, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε για το συμβάν μετά την ανάρτηση κειμένου ανάληψης ευθύνης στο Αthens Indymedia.

Το σχετικό κείμενο υπογράφεται από τη «Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνα» και σε αυτό υπάρχουν αναφορές στις αλλαγές που προωθεί η υπουργός, όπως για παράδειγμα τη θέσπιση ανώτατου χρονικού ορίου φοίτησης κ.ά. Η κ. Κεραμέως, πάντως, σε γραπτή δήλωσή της καταδίκασε την επίθεση επισημαίνοντας ότι «κάθε απόπειρα τρομοκράτησης, εκφοβισμού, παράκαμψης του νόμου και του δημοκρατικού διαλόγου είναι απολύτως καταδικαστέα. Θα συνεχίσουμε να συζητούμε με επιχειρήματα, ακόμη κι αν κάποιοι έχουν συνηθίσει να μεταχειρίζονται βία για να επιβάλουν τις απόψεις τους».

Δήλωση για το θέμα έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, χαρακτηρίζοντας τους δράστες «θρασύδειλους τραμπούκους». «Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται και συνεχίζει το έργο του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των δημόσιων πανεπιστημίων. Οπως εμείς, έτσι και όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να καταδικάσουν αυτή τη φασιστική ενέργεια», ανέφερε στη δήλωσή του.

Πηγή: kathimerini.gr