Γ. Γιαννής: Τα ΙΧ παραπονιούνται για το κυκλοφοριακό που τα ίδια προκαλούν

210

Καλεσμένος στην εκπομπή One Direct βρέθηκε την Παρασκευή (8/11) ο καθηγητής Διαχείρισης και Ασφάλειας Κυκλοφορίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Γιώργος Γιαννής.

Αναλύοντας το ζήτημα του κυκλοφοριακού και την «κόλαση» που δημιουργείται συχνά στους δρόμους της Αθήνας, ο κ. Γιαννής, δήλωσε πως το πρόβλημα ξεκινά από τους ίδιους τους οδηγούς οι οποίοι ακόμα και για μικρές αποστάσεις, χρησιμοποιούν τα οχήματά τους για να μετακινηθούν.

«Τα Ι.Χ παραπονιούνται για την συμφόρηση στους δρόμους, ενώ στην πραγματικότητα είναι η ίδια η συμφόρηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννής, εκτιμώντας ότι το πρόβλημα θα χειροτερεύει καθώς βγαίνουμε από την κρίση και αυξάνονται οι μετακινήσεις μας, τη στιγμή που δεν είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για τόση μεγάλη κυκλοφορία Ι.Χ.

«Έπρεπε στην κρίση να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και να αλλάξουμε τη συμπεριφορά, χρησιμοποιώντας περισσότερο ΜΜΜ και λιγότερο τα ΙΧ» υπογράμμισε ο κ. Γιαννής, ενώ από το πλατό του One Direct, μίλησε για τους τρόπους που μπορεί το πρόβλημα του κυκλοφοριακού να περιοριστεί, με σωστό σχεδιασμό και κατάλληλο ρυθμό.

Πηγή: onetv.gr

Πηγή: tanea.gr