Σε θετικό έδαφος οι εγγραφές/διαγραφές στο ΓΕΜΗ του ΕΕΘ

203

Σε “θετικό έδαφος” πέρασε το ισοζύγιο εγγραφών – διαγραφών του ΓΕΜΗ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κατά το πρώτο δεκάμηνο του 2019, κάτι που αποτελεί εξαιρετικά θετική εξέλιξη και αποτυπώνει μία δυναμική στην επιχειρηματικότητας της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με την εκτίμηση που κάνει η διοίκηση του ΕΕΘ..

Σύμφωνα με τα επίσημα αυτά στοιχεία του ΓΕΜΗ του ΕΕΘ, που καταγράφονται όλες οι μεταβολές των εταιριών, στο διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2019 είχαμε την ίδρυση 2.304 νέων επιχειρήσεων κάθε μορφής και αντικειμένου.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα ανέστειλαν τη λειτουργία τους 1.947 επιχειρήσεις. Έχουμε δηλαδή θετικό ισοζύγιο, καθώς ιδρύθηκαν 357 επιχειρήσεις περισσότερες από αυτές που έκλεισαν.

Στην σχετική κατάταξη πρώτες είναι οι ατομικές εταιρίες με 1.342 εγγραφές και 1.617 διαγραφές. Ακολουθούν οι Ι.Κ.Ε. με 486 εγγραφές και 52 διαγραφές, οι Ομόρρυθμες (276/176), οι Ετερρόρυθμες (162/64) και οι Αστικές Μη Κερδοσκοπικές (17/2),

“Η εικόνα αυτή είναι πολύ ενθαρρυντική. Και απέχει πολύ από αυτήν που είχαμε πριν από λίγους μήνες, όταν οι  διαγραφές ήταν 20 και 30% περισσότερες από τις εγγραφές. Ωστόσο περιμένουμε ακόμη πολλά. Το φιλο-επενδυτικό κλίμα πρέπει να συνεχιστεί με ακόμη πιο τολμηρές κινήσεις, με ακόμη πιο θετικές αποφάσεις”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης.

Πηγή: capital.gr