Νέο διευρυμένο ωράριο λειτουργίας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης

318

Τη διεύρυνση κατά μία ώρα σε καθημερινή βάση του ωραρίου λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και παράλληλα την προσθήκη στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα λειτουργίας και του απογεύματος της Πέμπτης αποφάσισε η νέα δημοτική αρχή Κατερίνης κατόπιν προτροπής του δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ριζικής ανανέωσης και συγχρόνως της βέλτιστης δυνατής οργάνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης, η οποία είναι ήδη σε εξέλιξη με την υλοποίηση σειράς εκτεταμένων παρεμβάσεων και δράσεων. Παράλληλα, η νέα διοίκηση του Δήμου καθιερώνει το νέο ωράριο αφού πρωτίστως έλαβε υπόψη τις γνώμες περισσότερων από 100 συμπολιτών μας και κυρίως μελών και χρηστών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος δηλώνει «Οι προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής αλλάζουν, η πόλη αλλάζει, η βιβλιοθήκη αλλάζει. Είμαστε υπερήφανοι όταν μπορούμε και βρίσκουμε τρόπους και λύσεις προκειμένου να ικανοποιούμε πάγια και δίκαια αιτήματα των δημοτών μας. Προσπαθούμε και όπως βλέπετε το καταφέρνουμε, να δώσουμε ζωή στη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη, να την εξελίξουμε από μια απλή αποθήκη βιβλίων σε ένα πολυχώρο συνάντησης, σε ένα καλαίσθητο κόμβο δημιουργικότητας μέσα στο κέντρο της πόλης. Σκοπός μας είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος, ο οποίος θα καλύπτει τις ανάγκες όλων και θα λειτουργεί ως ένα καθημερινό καταφύγιο μακριά από την καθημερινή μας ρουτίνα».

Όπως τονίζει από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης Νίκος Τσιαμπέρας: «Οι δράσεις και οι παρεμβάσεις μας είναι πάντα εναρμονισμένες με τις ανάγκες του μέσου χρήστη των υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης και έρχονται έτσι να διευκολύνουν τους δημότες και να ικανοποιήσουν ένα πάγιο αίτημα του αναγνωστικού κοινού, όπως αυτό του σχεδόν απαγορευτικού μέχρι πρότινος ωραρίου λειτουργίας».

Το νέο διευρυμένο ωράριο λειτουργίας τίθεται σε ισχύ από τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου και διαμορφώνεται ως εξής.

Δευτέρα 13:30-20:30

 

Τρίτη 08:30-15:30

 

Τετάρτη 08:30-15:30

 

Πέμπτη 13:30-20:30

 

Παρασκευή 08:30-15:30.