Νέα έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τράπεζες

206

Συνεχίζονται και σήμερα οι έλεγχοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τράπεζες για τις χρεώσεις, με επίκεντρο τις διευθύνσεις λιανικής και ειδικότερα τα τμήματα του digital banking. 

Την Πέμπτη, κλιμάκια ελεγκτών της Επιτροπής Ανταγωνισμού έκαναν έφοδο στα κεντρικά γραφεία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, καθώς και στα γραφεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

Πηγές της αγοράς κάνουν λόγο για πιθανή ύποπτη, παράλληλη συμπεριφορά των τραπεζών σε ό,τι αφορά το πρόσφατο ζήτημα των διαφόρων χρεώσεων και προμηθειών, ενώ την προηγούμενη Παρασκευή, οι τράπεζες προχώρησαν σε αναπροσαρμογή προς τα κάτω κάποιων εκ των επίμαχων χρεώσεων.

Σύμφωνα, ωστόσο, με ασφαλείς πληροφορίες, φέρεται να υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα διαμαρτυρίες από μικρότερες τράπεζες και ηλεκτρονικές τράπεζες, οι οποίες χρησιμοποιούν το δίκτυο ΑΤΜ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών -στην ουσία βασίζονται σε αυτό- και είχαν πιθανές απώλειες από τις εν λόγω χρεώσεις.

Για να αποδειχθεί, πάντως, εναρμονισμένη πρακτική από τις τράπεζες, θα πρέπει να εντοπισθεί υλικό που να αποδεικνύει συναντήσεις των στελεχών τους και συνεννοήσεις για το ζήτημα.

Πηγή: kathimerini.gr