Κραυγή αγωνίας από φοιτητές της ΑΣΟΕΕ : «Η κατάσταση έχει ξεφύγει, φοβόμαστε»

214

Σε απόγνωση βρίσκονται οι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι βλέπουν το πανεπιστημιακό ίδρυμα να βρίσκεται στο έλεος των αντιεξουσιαστών.

Φοιτητές, οι οποίοι μίλησαν υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, για να μην αναγνωρίζονται καθώς φοβούνται για πιθανώς αντίποινα, καταγγέλλουν ότι οι μολότοφ που εκτοξεύονται από τους κουκουλοφόρους στους αστυνομικούς έξω από το ΟΠΑ κατασκευάζονται μέσα στο Πανεπιστήμιο.

«Κάτω στο υπόγειο είναι γνωστό ότι υπάρχει το στέκι των αντιεξουσιαστών» είπε ένας φοιτητής, συμπληρώνοντας ότι επιτέθηκαν και σε διοικητικό υπάλληλο επειδή θεώρησαν ότι δεν ήθελε την κατάληψη του κτιρίου «Βανκούβερ».

«Γνώριζαν μάλλον ότι είχε κάποιες αντίθετες θέσεις οπότε τον γρονθοκόπησαν το περασμένο Σαββάτο με κλωτσιές και γροθιές στο σώμα» δήλωσε φοιτήτρια μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στο στόχαστρο ο πρύτανης

Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει απειλές δέχτηκε και ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου, Εμμανουήλ Γιακουμάκης.

Με μήνυμα τους στην πρόσοψη του κτιρίου προειδοποιούν ότι εκείνος θα είναι ο επόμενος στόχος τους, εάν η αστυνομία μπει στο Πανεπιστήμιο.

«Καθημερινά βλέπουμε το πανεπιστήμιο να μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη… Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου βγαίνουν μέσα από το ΑΕΙ είτε εκτός και δημιουργούν επεισόδια» αναφέρει ο φοιτητής.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως… Εμείς οι ίδιοι φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε και μέσα στη σχολή και τριγύρω», υπογραμμίζει από την πλευρά της η φοιτήτρια.

Κραυγή αγωνίας από την Σύγκλητο

Οι δηλώσεις των φοιτητών έρχονται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση από τη σύγκλητο, η οποία έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και έκανε λόγο για κίνδυνο τόσο των φοιτητών, όσο και του προσωπικού.

«Τα φαινόμενα αυτά, ακόμα και αν έχουν μικρή χρονική διάρκεια, συντελούν στην παρακώλυση της καθημερινής λειτουργίας του Ιδρύματος, στην αποθάρρυνση των φοιτητών να προσέρχονται στα μαθήματα και στην υποβάθμιση της σχέσης των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας με τον χώρο τους» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Πηγή: in.gr