Ενημέρωση Δ.Κατερίνης σε κτηνοτρόφους Αγίου Δημητρίου, Κάτω Μηλιάς και Φωτεινών για τη διαχείριση αδέσποτων

279

Με μεγάλη ανταπόκριση τοπικών φορέων και πολιτών της περιφέρειας του Δ.Κατερίνης ξεκίνησε και συνεχίζεται η ενημέρωση του Δήμου σχετικά με τη διαχείριση των αδέσποτων σκυλιών.

Με πρωτοβουλία του αρμοδίου Αντιδημάρχου προγραμματισμού και ανάπτυξης Γιώργου Τσιαλού έγινε μια πρώτη ενημέρωση προς τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου στο Δημαρχείο Κατερίνης, την Τρίτη 22/10.

 

Στην συνέχεια ξεκίνησαν ενημερώσεις των κτηνοτρόφων σε διάφορα χωριά του δήμου παρουσία του Αντιδημάρχου Κοινοτήτων Κώστα Γραμματικόπουλου και με την ευθύνη των κατά τόπους Προέδρων.

Οι κτηνοτρόφοι των περιοχών αυτών παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ενημέρωση που τους έγινε με βάση το Νόμο 4039/2012 όσο και τις σχεδιαζόμενες ενέργειες για τη διαχείριση των αδέσποτων, ενώ από την πλευρά τους τέθηκαν ερωτήματα που συζητήθηκαν και στα οποία δόθηκαν οι δέουσες απαντήσεις, όπως επίσης ανταλλάχθηκαν και εποικοδομητικές απόψεις γύρω από το όλο θέμα.

«Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν και άλλες τέτοιες ενημερωτικές συναντήσεις με την συμμετοχή φορέων και πολιτών, με σκοπό  την ευαισθητοποίησή τους και τη συνεργασία τους με τον Δήμο Κατερίνης, ώστε να επιτευχθεί μια ορθή διαχείριση των προβλήματος, με στόχο τη σημαντική μείωση του αριθμού των αδέσποτων σε όλο τον Δήμο», διαβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης, Γιώργος Τσιαλός, ενώ όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Κοινοτήτων Κώστας Γραμματικόπουλος: «η Δημοτική μας αρχή μεριμνά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για την όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση του θέματος των αδέσποτων. Σ’ αυτό το ιδιαίτερα δύσκολο έργο θέλουμε τους πολίτες και τους φορείς συμπαραστάτες, προκειμένου να συζητήσουμε, να πορευτούμε με κατανόηση, διάλογο και να συνεχίσουμε το δρόμο, που ήδη έχουμε “ανοίξει” για την αποτελεσματική διαχείριση των αδέσποτων ζώων».