Kύμα τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσει τη χώρα σήμερα και αύριο

194

Ένα νέο κύμα βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσει την χώρα το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής. Τα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές θα είναι έντονα και κατά τόπους θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Σύμφωνα με το meteo.gr σήμερα, κατά το πρώτο μισό της ημέρας, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Βόρειο Ιόνιο και σε περιοχές της Ηπείρου, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στην Κέρκυρα. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο σύνολο της Δυτικής Ελλάδας, αποκτώντας έντονο χαρακτήρα, ενώ κατά τόπους θα εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις. Από αργά το βράδυ το μέτωπο των καταιγίδων αναμένεται να κινηθεί ανατολικότερα.

Την Παρασκευή τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους, θα εκδηλωθούν σχεδόν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και της Θεσσαλονίκης), στις Κυκλάδες, στις Σποράδες και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Μέχρι το βράδυ πάντως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη βορειοανατολική χώρα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα.

Πηγή: kathimerini.gr