Κώστας Κουκοδήμος: «Κορυφαία προτεραιότητα για τον δήμο μας η θωράκιση και η υγιής – αποτελεσματική περιβαλλοντική διαχείριση της παραλιακής ζώνης»

274

Τη διάβρωση των ακτών, δηλαδή τη σταδιακή καταστροφή του εδάφους από τη θάλασσα και την εισχώρηση αυτής στη στεριά, ένα σύνθετο, δυναμικό και εξελισσόμενο έντονα φαινόμενο που ταλανίζει επί σειρά ετών την Τοπική Κοινότητα Παραλίας του Δήμου Κατερίνης αναμένεται να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το έργο με τίτλο: «Συμπληρωματικά έργα προστασίας διαβρούμενων ακτών […]», καθώς σήμερα εγκρίθηκαν από τη Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, τα τεύχη δημοπράτησης για την ανάδειξη  αναδόχου του έργου.

 

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2023 Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το έργο, το οποίο αναμένεται να εξασφαλίσει το βέλτιστο βαθμό προστασίας της παράκτιας ζώνης, των ιδιοκτησιών – περιουσιών των δημοτών και τη βιώσιμη ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης, συνολικού κόστους 1.233.254,22 ευρώ, πρόκειται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης να ξεκινήσει στις 30/03/2020 και να ολοκληρωθεί στις 30/06/2023.

 

 Αξίζει να σημειωθεί, ότι, είχε προηγηθεί στις 01/11/2019 η απόφαση (Α.Π. 6392) του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα για την τροποποίηση της Πράξης «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ∆ΙΑΒΡΟΥΜΕΝΩΝ ΑΚΤΩΝ Τ.Κ. ΠΑΡΑΛΙΑΣ ∆ΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ» στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της προσαρµογής στην κλιµατική αλλαγή, της πρόληψης και της διαχείρισης κινδύνων» του Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία», με συγχρηµατοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταµείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).