Κατερίνη: Επιχείρηση καθαριότητας στον καταυλισμό των Ρομά

696

Επιχείρηση καθαριότητας στον καταυλισμό των Ρομά με την συνδρομή κατοίκων – εθελοντών

Το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης που υλοποιεί για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και την κοινωνική ένταξη των Ρομά «κτίζει» καθημερινά ο Δήμος Κατερίνης με μία σειρά πρωτοβουλιών, που αφενός διασφαλίζουν την ατομική – περιβαλλοντική υγιεινή και λειτουργία στις εγκαταστάσεις του καταυλισμού των Ρομά. Αφετέρου έρχονται να προστεθούν στο δίκτυο παροχής υπηρεσιών του «Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κατερίνης με παράρτημα Ρομά», το οποίο μέσα από τη λειτουργία του επιτελεί μεγάλο και σημαντικό έργο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Συνοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αντιδημαρχία Καθαριότητας προχώρησε στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, σε μια συντονισμένη επιχείρηση καθαρισμού του καταυλισμού των Ρομά, κατά τη διάρκεια της οποίας απομακρύνθηκε μεγάλος όγκος από μπάζα, άχρηστα υλικά και απορρίμματα. Παράλληλα, η υπηρεσία ανταποκρινόμενη σε αίτημα που διατύπωσε ομάδα των Ρομά να συνδράμουν και οι ίδιοι ως εθελοντές στον καθαρισμό του καταυλισμού και του περιβάλλοντος χώρου από πάσης φύσεως απορρίμματα, τους διέθεσε το απαραίτητο υλικό για την συλλογή και αποκομιδή τους.

Την επιχείρηση καθαριότητας του καταυλισμού συντόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Κυριακίδης. Οι εθελοντές, κάτοικοι του καταυλισμού, οι οποίοι θέλησαν με την ενεργοποίησή τους αυτή να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση και στους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής φόρεσαν γάντια και γέμισαν δεκάδες μαύρες σακούλες με σκουπίδια. «Θέλουμε να προσπαθήσουμε για ένα καλύτερο μέλλον. Θέλουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για έναν καλύτερο και πιο αξιοπρεπή καταυλισμό. Ευχαριστούμε το Δήμο Κατερίνης, το Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Κυριακίδη για την στήριξή τους», δήλωσε ο Βαγγέλης Καλιώρας, εθελοντής της δράσης από τον καταυλισμό.

Γ. Κυριακίδης: «Ο Δήμος Κατερίνης αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας»