Δημαρχείο Κατερίνης: Εθιμοτυπική επίσκεψη εκπαιδευτικών από την Ευρώπη

345

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Κατερίνης πραγματοποίησαν, το πρωί της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου, εκπαιδευτικοί Ευρωπαϊκών χωρών που μαζί με το 12ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης συμμετέχουν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα του Erasmus + για την ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας Δόμησης και Τουρισμού Γιώργος Νταντάμης υποδέχθηκε την αποστολή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Νίκος Τσιαμπέρας, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Νταντάμης, ο Διευθυντής του 12 Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης Νικόλαος Κραγιόπουλος, ο Υποδιευθυντής Κώστας Βακαλής, ο Συντονιστής του προγράμματος Κώστας Τσιρίκας, η καθηγήτρια Αγγλικών Ευτέρπη Τυροδήμου καθώς και εκπαιδευτικοί από την Βρετανία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία και Λιθουανία.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Νταντάμης καλωσόρισε την αποστολή, ενημέρωσε για την ιστορική ταυτότητα του Δήμου και αναφέρθηκε στο προνόμιο συνάντησης διαφορετικών εθνών και πολιτισμών μέσα από τη δράση της Ευρωπαϊκής σχολικής κοινότητας. «Είναι χαρά μας να υποδεχόμαστε στον Δήμο Κατερίνης μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας της Ευρώπης και εύχομαι η επαφή σας με τον τόπο μας να σας άφησε άριστες εντυπώσεις. Το πρόγραμμα Erasmus δίνει την ευκαιρία στους λαούς της Ευρώπης να ανταλλάσσουν γνώσεις και εμπειρίες και να αναπτύσσουν επαγγελματικές και φιλικές σχέσεις. Συγχαίρω τόσο εσάς όσο και το 12ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας για τη συμμετοχή τους σε αυτή την πρωτοβουλία».

Ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Νίκος Τσιαμπέρας στον χαιρετισμό του σημείωσε ότι «ο πολιτισμός και η μόρφωση δεν έχουν σύνορα. Οι ευρωπαίοι είμαστε μια οικογένεια», ενώ ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Γιάννης Νταντάμης ενημέρωσε για το ρόλο της επιτροπής στη λειτουργία των σχολείων τονίζοντας ότι «προσπαθούμε για το καλύτερο σε συνεργασία με τους σχολικούς Διευθυντές».

Οι επισκέπτες μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον Δήμο Κατερίνης και τη φιλοξενία που έλαβαν τονίζοντας ότι αναχωρούν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Στους επικεφαλής των χωρών δόθηκε αναμνηστικό δώρο δίγλωσσο βιβλίο που παρουσιάζει τον Δήμο Κατερίνης.