Λύση για τους τευτλοπαραγωγούς της Πιερίας και της Β. Ελλάδας δόθηκε μετά απο ενέργειες του Σάββα Χιονίδη

267

Λύση σε ένα τεράστιο θέμα που απασχολούσε εκατοντάδες παραγωγούς ζαχαρότευτλων στην Πιερία και πολλές χιλιάδες σε όλη την Βόρεια Ελλάδα δόθηκε με την υπογραφή της οριστικής συμφωνίας από τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την μίσθωση των δύο εργοστασίων, στο Πλατύ και τις Σέρρες, της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Η Royal Sugar αναλαμβάνει την λειτουργία των δύο εργοστασίων για τους επόμενους 28 μήνες, έχοντας εξασφαλίσει το δικαίωμα του προτιμητέου αγοραστή.
Νωρίτερα, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΒΖ, είχε αποφασίσει ομόφωνα την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης των δύο προαναφερθέντων εργοστασίων με την κοινοπραξία Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, που με τη σειρά της θα τα μισθώσει στη Royal Sugar.

Η συμφωνία αυτή διασώζει την παραγωγή τεύτλων και βάζει άμεσα σε λειτουργία το εργοστάσιο στο Πλατύ, έτσι δεν θα χαθούν οι επιδοτήσεις των παραγωγών και θα απορροφηθεί όλη η παραγόμενη ποσότητα ζαχαρότευτλων.

Η ανωτέρω συμφωνία προέκυψε ύστερα και από την έντονη δραστηριότητα του βουλευτή Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας Σάββα Χιονίδη, ο οποίος όλη την προηγούμενη περίοδο πραγματοποίησε σειρά επαφών τόσο με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης όσο και του Αγροτικής Ανάπτυξης, οι οποίες καρποφορήσαν αισίως για τους αγρότες της περιοχής μας.

Ο Σαββας Χιονίδης ευχαριστεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη και όλη την ηγεσία του Υπουργείου για τις συντονισμένες, ταχύτατες και αποτελεσματικές ενέργειες, όπως σε όλα τα θέματα που μέχρι σήμερα έχει ασχοληθεί. Οι αγρότες της Πιερίας μπορούν να νοιώθουν σιγουριά ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι διατεθειμένη να πράξει ότι δυνατό καλύτερο για την επίλυση των προβλημάτων τους.