Σαρωτική νίκη Στασινού στο ΤΕΕ

187

Για «δικαίωση για τις επιλογές που κάναμε τα τελευταία χρόνια», έκανε λόγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός.

Σαρωτική νίκη πέτυχε η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ), με επικεφαλής τον κ. Γ. Στασινό, στις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), που διεξήχθησαν την Κυριακή. Η ΔΚΜ, που είχε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, συγκέντρωσε ποσοστό 39,6%, ενώ δεύτερη αναδείχθηκε η Δημοκρατική Παράταξη Μηχανικών (ΔΗΣΥΜ), προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό 15,11%, και τρίτη η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ Συμμαχία για ένα Προοδευτικό ΤΕΕ, με 9,2%.

Στις εκλογές συμμετείχαν 16 συνδυασμοί και τέσσερις μεμονωμένοι υποψήφιοι, διεκδικώντας τις 155 έδρες της κεντρικής αντιπροσωπείας του ΤΕΕ. Οι μηχανικοί εξέλεξαν εκπροσώπους και στις 13 επιστημονικές επιτροπές ειδικοτήτων και στα πειθαρχικά συμβούλια – συνολικά 2.270 υποψήφιοι διεκδίκησαν μία θέση στα όργανα του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Στις εκλογές ψήφισαν 32.236 μηχανικοί σε όλη τη χώρα, ανεβάζοντας το ποσοστό της αποχής περίπου στο 55%. Η ΔΚΜ επικράτησε άνετα αυξάνοντας το ποσοστό της πάνω από δέκα ποσοστιαίες μονάδες (στις προηγούμενες εκλογές του 2016 είχε συγκεντρώσει 27,9%). Αύξηση στο ποσοστό της είχε και η ΔΗΣΥΜ, που στις προηγούμενες εκλογές είχε συγκεντρώσει 13,38%, αλλά και η Συμμαχία, που είχε λάβει 7,31%. Οσον αφορά τις υπόλοιπες παρατάξεις, η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών (πρόσκειται στο ΚΚΕ) έλαβε 7,53%, η ΔΕΣΜη 6,04%, η Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση 4,71%, η ΔΥΝΑΜΗ-Ανασυγκρότηση Μηχανικών 3,86%, η Δημοκρατική Παράταξη Μηχανικών 3,77% και η Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Ανέργων Μηχανικών 3,05%.  «Η υψηλή συμμετοχή των μηχανικών στις εκλογικές διαδικασίες, η ψήφος τους και η προτίμησή τους αποτελούν δικαίωση για τις επιλογές που κάναμε τα τελευταία χρόνια στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος», δήλωσε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός. Είναι ψήφος εμπιστοσύνης στις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που αναλάβαμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και το επάγγελμα του διπλωματούχου μηχανικού.

Αλλά είναι παράλληλα και εντολή να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να βρεθεί ξανά ο τεχνικός κόσμος στην πρωτοπορία της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας, με νέες και καλές δουλειές για όλους. Υπόσχομαι ότι σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε». 

Πηγή: kathimerini.gr