Καινοτόμες ιδέες για ένα βιώσιμο Δήμο παρουσίασαν στον Αντιδήμαρχο Κατερίνης Γ. Νταντάμη, μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «Πλάτων»

331

Πρωτότυπες και ολοκληρωμένες ιδέες για ένα βιώσιμο Δήμο Κατερίνης παρουσίασαν στον Αντιδήμαρχο Υπηρεσίας Δόμησης και Τουρισμού Γιώργο Νταντάμη μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου των ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «Πλάτων». Πιο συγκεκριμένα, δύο μαθητικές ομάδες των Εκπαιδευτηρίων συνοδεία των καθηγητών τους Ευάγγελου Καπέτη και Ιωάννη Παπαδόπουλου συναντήθηκαν με τον κ. Νταντάμη και παρουσίασαν αναλυτικά δύο αναπτυξιακές προτάσεις τις οποίες σχεδίασαν στο πλαίσιο της συμμετοχής τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα «Erasmus».

 

Ποδηλατόδρομος

 

Η πρώτη πρόταση αφορά τη δημιουργία Ποδηλατόδρομου κατασκευασμένου με οικολογικούς τρόπους και εμπνευστές της είναι μαθητές της Β’ Γυμνασίου. Η απουσία ενός ασφαλούς και ολοκληρωμένου ποδηλατόδρομου στο κέντρο της πόλης ήταν ο λόγος που οι μαθητές εμπνεύστηκαν τη μελέτη και ανάπτυξη μιας τέτοιας πρότασης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος. Επίσης, η πόλη της Κατερίνης καθώς είναι επίπεδη, ενδείκνυται για ποδηλασία.

 

Διαδραστικό Μουσείο Πόλης

 

Η δεύτερη πρόταση αφορά τη δημιουργία ενός Διαδραστικού Μουσείου Πόλης και εμπνευστές της είναι μαθητές της Α’ Λυκείου. Όπως ανέφεραν οι μαθητές στον Αντιδήμαρχο, αυτό το μουσείο είναι κάτι που λείπει από τον Δήμο μας και αναμένεται να γίνει σημείο αναφοράς κατά τις επισκέψεις τουριστών αλλά και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Για το έργο αυτό, οι μαθητές προτείνουν το κτίριο του Παλαιού Νοσοκομείου.

 

Γιώργος Νταντάμης: «Η καινοτομία για έναν Βιώσιμο Δήμο Κατερίνης είναι προτεραιότητά μας. Θέλουμε τους νέους στο πλευρό μας»

 

«Δηλώνω εντυπωσιασμένος από την ωριμότητα των ιδεών που μας παρουσίασαν οι μαθητές της πόλης μας. Έχουμε κοινές σκέψεις και για τις δύο προτάσεις που ανέδειξαν καθώς «απαντούν» στον αναπτυξιακό μας οραματισμό και σχεδιασμό για έναν Δήμο Κατερίνης βιώσιμο, ανθρώπινο και με προοπτική. Τους ζήτησα να συμμετέχουν στις σχετικές ομάδες εργασίας και συζήτησης», τόνισε ο κ. Νταντάμης και απευθυνόμενος στους μαθητές είπε: «Οι μαθητές είστε σημαντικό κομμάτι του Δήμου Κατερίνης. Είμαστε εδώ για να καλύψουμε τις ανάγκες σας, να στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες σας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για το μέλλον που σας αξίζει. Σας θέλουμε στο πλευρό μας».