Ερντογάν: Θα αποφασίσω για την επίσκεψη στην Ουάσιγκτον αφού μιλήσω με τον πρόεδρο Τραμπ

213

Εντός του Νοεμβρίου θα λάβει την απόφαση σχετικά με την επίσκεψή του στις ΗΠΑ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Θα αποφασίσω εάν θα επισκεφτώ την Ουάσιγκτον αυτόν τον μήνα έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχω με τον πρόεδρο Τραμπ», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν. 

Υπενθυμίζεται ότι αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσε χθες ότι δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση, καθώς η Αγκυρα εξοργίστηκε από την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για την εισβολή της στη Συρία, εναντίον των Κούρδων.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο θέμα των περιπολιών στη Συρία λέγοντας πως οι δυνάμεις της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας δεν έχουν ακόμη αποχωρήσει από την Τελ Ριφαάτ και τη Μανμπίτζ πατά τις συμφωνίες με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Τόνισε δε ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στις ΗΠΑ και τη Ρωσία εφόσον και οι άλλες πλευρές πράξουν το ίδιο. «Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να πραγματοποιούν κοινές περιπολίες με τα μέλη της Συριακής Κουρδικής Πολιτοφυλακής στη Συρία, κι αυτό δεν ήταν μέρος της συμφωνίας», δήλωσε ο Ερντογάν.

Πηγή: kathimerini.gr