Ο Γέροντας Εφραίμ στη Σχολή Γονέων Κατερίνης – ΦΩΤΟ

439

Στον ιερό ναό Αναλήψεως του Κυρίου Κατερίνης, ομίλησε, κατά το απόγευμα της Κυριακής 3ης Νοεμβρίου 2019, ο Καθηγούμενος της ι.μ.μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος άνοιξε με την παρουσία του τη νέα χρονιά ομιλιών και δράσεων του Μορφωτικου και Πολιτιστικού Συλλόγου «Σχολή Γονέων Κατερίνης», καθώς και των εσπερινών κηρυγμάτων της Ι. Μ. Κίτρους και Κατερίνης.

 

 

Τελέστηκε αγιασμός από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Άρουσας κ. Αγαθόνικο για να ευλογηθεί η νέα ποιμαντική χρονιά και εν συνεχεία προβλήθηκε ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή του Γερ. Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΣ – ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

 

 

Ακολούθως, έλαβε το λόγο ο Γερ. Εφραίμ ο οποίος ανέπτυξε στο πολυπληθές ακροατήριο το θέμα: «Οι μαθητές του Γερ. Ιωσήφ του Ησυχαστου Γερ. Εφραίμ Κατουνακιωτης και Γερ. Ιωσήφ Βατοπαιδινος», με αφορμή τα 60 χρόνια από την κοίμηση του Γερ. Ιωσήφ του Ησυχαστή αλλά και την πρόσφατη ανακοίνωση του Οικ. Πατριαρχείου για αγιοκατάταξη των Αγιορειτών πατέρων Ιωσήφ Ησυχαστού, Εφραίμ Κατουνακιώτου, Ιερώνυμου Σιμωνοπετρίτου, Δανιήλ Κατουνακιώτου και Σωφρονίου Σαχάρωφ.

 

 

 

 

 

Στην ομιλία του, ο Γερ. Εφραίμ αναφέρθηκε στο Άγιον όρος που προσφέρει Αγίους και το νηπτικό βίωμα της κάθαρσης, φωτισμού και της θέσης. Αναφέρθηκε, επίσης, σε θαυμαστές εμπειρίες από τους παπά Εφραίμ Κατουνακιωτη και Ιωσήφ Ησυχαστή. Προσεφερε, στο τελος, ένα αντίγραφο της εικόνας της Ελαιοβρυτισσας, ενώ ο κ. Κορομπιλης προσέφερε στον Γέροντα το Επετειακό Λευκώμα της Σχολής Γονέων και αναμνηστική πλακέτα.

 

 

 

 

 

 

Την εκδήλωση έκλεισε ο Αρχιμ. Βαρνάβας Λεοντιάδης Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Κίτρους και Κατερίνης, ο οποίος μετέφερε το χαιρετισμό του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Γεωργίου.

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr