Κύμα κακοκαιρίας από τη νύχτα στην Αττική

194

Κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα από το νωρίς το βράδυ της Κυριακής έως το πρωί της Τρίτης, με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους τη Δευτέρα θα είναι ισχυρές, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στο νομό Αττικής τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται από απόψε τα μεσάνυχτα έως το μεσημέρι της Δευτέρας ενώ στον νομό Θεσσαλονίκης το μεσημέρι και το απόγευμα της Δευτέρας. 

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται αρχικά στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και από το βράδυ στα νότια ηπειρωτικά και στα ορεινά της Μακεδονίας. 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και έως το μεσημέρι της Δευτέρας τα φαινόμενα τα επεκταθούν στην Κρήτη, στην Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο.

Από το πρωί της Δευτέρας βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο σύνολο σχεδόν της χώρας ενώ από το βράδυ αύριο έως το μεσημέρι της Τρίτης θα περιορισθούν κατά κύριο λόγο στο Ανατολικό Αιγαίο.

Τα φαινόμενα στα δυτικά και στη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Την Δευτέρα, στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι ισχυρότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και το μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και πιθανώς καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, το μεσημέρι 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ και από το απόγευμα από δυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις, τη Δευτέρα όμως στο Ιόνιο θα στραφούν σε δυτικούς. Η έντασή τους θα φτάνει τα 6 έως 7 μποφόρ την Κυριακή, τα 7 έως 8 τη Δευτέρα και δεν θα ξεπερνά τα 4 με 5 μποφόρ την Τρίτη. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο τη Δευτέρα.

Πηγή: kathimerini.gr