Κάτοικοι εμπόδισαν την εγκατάσταση μεταναστών σε Γιαννιτσά και Σέρρες

157

Φωτογραφία αρχείου.

Ενταση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα Γιαννιτσά, όπου κάτοικοι εμπόδισαν την εγκατάσταση μεταναστών σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Περίπου 30 άτομα δημιούργησαν «μπλόκο», επιχειρώντας να εμποδίσουν να φτάσουν τα λεωφορεία, που μετέφεραν περίπου 150 πρόσφυγες και μετανάστες, στον προορισμό τους. Τελικά, απαιτήθηκε η συνδρομή της αστυνομίας, η οποία παρενέβη ώστε να ολοκληρωθεί η μεταφορά των μεταναστών. Οι κάτοικοι επισκέφθηκαν το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, προκειμένου να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Στο μεταξύ, τα ξημερώματα επίσης, στην περιοχή των Σερρών, ομάδα ατόμων θέλησε να παρεμποδίσει λεωφορεία που μετέφεραν πρόσφυγες και μετανάστες σε ξενοδοχείο του Σιδηροκάστρου. Τελικά, και πάλι με τη συνδρομή της Αστυνομίας, τα λεωφορεία έφτασαν στον προορισμό τους ύστερα από περίπου μιάμιση ώρα. Το περιστατικό σημειώθηκε στο ύψος των νέων διοδίων του Στρυμωνικού (που δεν έχουν τεθεί ακόμα σε λειτουργία), στον κάθετο άξονα της Εγνατίας

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες εικόνες κατεγράφησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου και στην Κω, όπου ο δήμαρχος του νησιού, μαζί με κατοίκους, δεν επέτρεψαν σε μετανάστες και πρόσφυγες να αποβιβαστούν από το πλοίο που τους μετέφερε.

Πηγή: kathimerini.gr